EkolojiManşet

Rumelihisarı’nda bir müdür, iki köpek, 11 kedi ve kirpi ailesi sürüldü

0

Rumelihisarı’nda bulunan  iki köpek, 11 kedi ve kirpi ailesi müze müdürünün gönderilmesinin ardndan bulundukları araziden atıldı.

İstanbul’da Rumelihisarı müze müdürü olarak görev yapan Süleyman Faruk Göncüoğlu bir süre önce görevden alınarak bir yıllık geçici görevle Yazma Eserler Daire Başkanlığı’na gönderildi. Bir süre sonra Göncüoğlu’na gönderilen resmi yazıyla hisarda baktıkları iki köpek, 11 kedi ve kirpilerin de sürgün edildiği ortaya çıktı.

Göncüoğlu geçici görevle uzaklaştırılmasının nedenini şöyle açıkladı: “İstanbul il kültür ve Turizm müdürlüğünün telefon talimatı ile Yedikule Hisarı’nda film çekecek firmanın Bakanlığım Döner Sermaye Müdürlüğü’ne yatırılacak çekim ücretinin ödenmemesinde göz yummam istenmişti. Bunun Devlet ahlakı bir yana beytülmal hakkı olması sebebi bir yana hukuk dışı ve zimmete geçirme olduğundan bunu kabul etmemem üzerine bütün hukuk ve müzecilik esasları çiğnenerek beni gönderdiler. Bakanlığıma delilleri ile resmi olarak bildirmeme ve Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunmama rağmen hiç bir inceleme ve müfettişlik araştırmasına izin verilmedi.  Şahsım, kadro ve asaleten Müdürlük görevim İstanbul Hisarlar Müzesi’nde olmak üzere ve özlük haklarım korunarak, yetkisiz bir nevi mobing uygulaması olarak Yazma Eserler Daire Başkanlığı’na bir sene olmak üzere görevlendirilerek yapılacak usulsüz ve hukuksuz uygulamaların daha iyi yürütülmesi için uzaklaştırılmış oldum”

Ekolojik denge kuran hayvanlar gönderildi

Geçici görevin ardından Göncüoğlu’na gönderilen yazı ile ‘kendisine ait olan iki köpeği teslim alması’ için resmi yazı ile bildirimde bulunuldu. Göncüoğlu yazı ile ilgili olarak “Bakan adına bakan yardımcısı imzası ile uzaklaştırılmamın ardından 30 bin metre kare bir arazi üzerinde kurulu olan ve bir açık hava müzesi olarak hizmet veren Rumelihisarı’nda bulunan ve bizlerin bakımı ile huzur içerisinde hayatlarını devam ettiren iki köpek, 11 kedi ve kirpi ailesi gibi doğal hayatın içinde ekolojik bir denge kuran bu canlıların araziden atıldığı, gönderilen resmi yazı ile öğrenmiş bulunmaktayım” dedi.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.