ManşetKültür-SanatTürkiye

RTÜK’ten kanallara Sezen Aksu uyarısı: Ağır yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yönetimi, müzik yayını yapan kanalları tek tek arayarak sanatçı Sezen Aksu’nun hedef gösterilen “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısını yayınlamaları durumunda ağır yaptırımlarla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

Hüseyin Şimşek‘in BirGün‘den aktardığına göre, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun müzik yayını yapan kanalları arayarak uyardı.

Müzik yayıncılarına yönelik uyarı telefonu hakkında konuşan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, görüşmelerin “kanallar zarar görmesin diye” yapıldığını söyledi.

‘Tedbirli davranmaları konusunda ikaz ettik’

“Sezen Aksu’nun kamuoyunun gündemine gelen şarkısı ile alakalı bir uyarıda bulunduk” diyen Uslu, açıklamasında şunları söyledi:

“Katiyen ‘Sezen Aksu yayınlamayın’ diye bir talimatımız olmadı zaten hukuken böyle bir yetkimiz de yok. Şarkı incelemeye alındı, takdiri kuruluşların kendilerine ait olmak üzere mağdur olmamaları için tedbirli davranmaları konusunda ikaz ettik. Çünkü bu defa bir sorun tespiti varsa ve işlem yapmamız gerekecek, durup dururken kuruluşlar idari para cezaları ile muhatap olacaklar. Bu arada sadece bu şarkı ile de ilgili değil milli manevi değerler konusunda gerekli hassasiyeti korumayan tüm müzik parçalarının çalınmaması konusunda da genel bir ikazda da bulunduk. Biz yayın kuruluşlarını genelde önden uyarırız. Mağdur olmamaları için. Ama hiçbir yayının da yayınlanıp yayınlanmamasında karar bize ait değildir. Biz ikaz ettik, takdir medya kuruluşlarımızındır.”

Önce hedef gösterildi, ardından hakkında suç duyurusu yapıldı

Sezen Aksu‘nun 2017 yılında çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki sözler nedeniyle günlerdir hedef gösterilmesinin ardından, şimdi de hakkında “dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunuldu.

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin de dini hassasiyetlere hakaret edildiği iddiasıyla sanatçının evinin önünde toplanarak bir açıklama yapmıştı.

Aksu’ya Tarkan, Mustafa Sandal, Zülfü Livaneli ve yazar Elif Şafak gibi birçok ünlü isim destek verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.