KadınManşet

“Roboski’de Yazan” kadınlar Perşembe günü Kadıköy Yeşil Ev’de

0

Roboski’yi yaşayan, Roboski’de eşlerini, babalarını, kardeşlerini, evlatlarını kaybeden, bu yaşadıklarını Hülya Tarman’ın derlediği “Roboski’de Yazdık” kitabında yazıya döken Roboski’nin Kadınları 12 Mart Perşembe günü İstanbul’da yaşadıklarını ve yazdıklarını onları dinlemeye gelenler ile paylaşacak.

13.toplantıya çağrı.roboskili kadınlar...

Bahariye Caddesi,  Kırtasiyeci Sokak, Çandarlıoğlu Apartmanı’nda bulunan Kadıköy Yeşil Ev’deki söyleşi 18:30 – 21:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Aralık ayında “Roboski’de Yazdık” kitabını Yeşil Gazete için haberleştiren Altıok Gürol‘a bırakıyoruz kalemi

* * *

Ben Berivan Encü’yüm, Hamza Encü’nün kızkardeşiyim. Parçalanmış yanmış 34 bedenin külleriyim.

Gülerken bile kendimi suçlu hissediyorum.

Katledilen kardeşlerim gibi katledildi gençliğim.

14-roboski-kitap-foto

Bu alıntılar Roboski katliamının 3. yıldönümünde Kibel e Yayınları’ndan çıkan Roboski’de Yazdık kitabından. Kitabın  yazarları İstanbul’da.  İlk kez batıya geliyorlar. Kitaplarını tanıtmak, ilk ağızdan acılarını aktarmak için, Kadıköy Yeşil Ev’de  yapılacak olan söyleşiye çağırıyorlar hepimizi.

En mutlu gününü,Arkadaşıyla tarlaya, keçileri sağmaya gitmek,” olarak anlatan Şilan’ı;

Ya da,Hastanede her  yer cansız, parça parça bedenlerle doluydu. Annem ağabeyimi görmemişti. Anneme gösterdiler. Kabul etmedi. ‘Bu benim oğlum değil,  benim oğlum uzun boyludur,  o beni öperken eğilirdi hep, ‘ dedi.  Gösterdikleri  ağabeyimdi.  Annemle Fadıl’ı  aradık. Bir örtüyü kaldırdık, bir kafa  gördük, Fadıl’dı.  Bedensiz.  Bayılmışım… “  diyen Nevruz’u

duymaya, empati kurmaya, “oralarda” yaşamanın ne demek olduğunu bilmeye var mısınız?

Sevinç paylaştıkça çoğalır, acı paylaştıkça azalır denir. Gelin  onları dinleyerek, yaşadıklarını gerçekten duyarak, acılarını paylaşarak azaltmaya çalışalım. Biz duyanlar ne kadar çoğalırsak, ne kadar anlatırlarsa, travmalarıyla baş edebilme  güçleri  ve kendilerine güvenleri  o ölçüde çoğalacak.

Bu yaşanan travmadan sonra, yazım atölyesi sayesinde, kalem kağıtla buluşma ve dertlerini kağıda dökme serüvenleri sonucu ortaya çıkan Roboski’de Yazdık  kitabını, yazarlarının imzasıyla alma imkanınız olacak.

12 Mart 2015 Perşembe günü saat 18.30 – 21.00 arası Kadıköy Yeşil Ev’de Roboski’nin genç  yazarları  bizleri bekliyor. “Biz Varız, Sesimizi  Duyun” demek için.

Ya siz, var mısınız?

 

Haber: Altıok Gürol

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.