Doğa MücadelesiManşet

Rize’de çevre aktivistine oraklı saldırı

0

Rize’de HES’lere karşı verdiği hukuk mücadelesi ile tanınan çevre aktivisti Kazım Delal, bu sabah 9 sularında elinde çay orağı (tahra) bulunan 3 kişinin saldırısına uğradı. Saldırıdan omuz ve kolundan aldığı hafif sıyrıklarla kurtulan Delal, RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

4

Saldırganların, Rize’nin içme suyunun sağlandığı Andon İçme Suyu Tesislerinin hemen yanında mıcır tesisi kurmak isteyen Türüt İnşaat’ın elemanlarınca gerçekleştirildiğini söyleyen Delal, saldırganların iki kardeş ve yeğenleri olduğunu belirtti.

Kurulmak istenen mıcır tesisine karşı mahkemeye başvurduğu için daha önce de telefonla tehdit edildiğini söyleyen Delal, saat 8.30-9.00 gibi yeğeni Yasin ile birlikte Çağırankaya’ya doğru arı kovanlarına bakmak için yola çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Hiçbir şekilde köyümü işgal edemezler, onların hepsine rest çekiyorum. Zannetme ki Kazım Dayı korkacak da geri çekilecek. Türkiye üzerime gelse geri çekilmem. Geliyorlar iki kardeş, bir de yeğenlerini almışlar, 5 km. beni takip ediyorlar. Ben arkamda bilmiyorum onları, durunca biri iniyor arabadan, çay orağı (tahra) ile bana saldırıyor. İki yerden (omuz ve kol) yaralıyor beni. Gaza basıp uzaklaşınca onlar daha arkamdan takip etmiyorlar.”

Saldırının ardından Jandarma’yı arayarak yardım isteyen Kazım Delal, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

 

(Ajans Rize)

You may also like

Comments

Comments are closed.