Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşet

Rize Valisi Kemal Çeber, İkizdere’de bir aydan beri 41 ton dolgu malzemesinin çıkarıldığını açıkladı

0

Cengiz Holding tarafından Rize İyidere‘de yapılmak istenen liman projesine hammadde temini için İkizdere‘deki Eskencidere Vadisi‘nde yapılması planlanan taş ocağına karşı yaşam savunucularının direnişi devam ederken, Rize Valisi Kemal Çeber İkizdere’de bugüne kadar çıkartılan taş miktarını açıkladı.

Vali Çeber, bir aydan beri bölgeden 41 ton dolgu malzemesinin çıkarıldığını söyledi.

‘Karadeniz’in önemli bir lojistik merkezi olacak’

Gençağa Karafazlı‘nın haberine göre, Cevizlik Köyü’nden çıkartılan malzemeler ile İyidere’de dolgusu yapılan lojistik merkezinde bir ayda 41 bin ton dolgu işlemi gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı ve Rize’nin Doğu ve Güneydoğu’ya açılan kapısı Ovit Tüneli ile entegre olacak İyidere Lojistik Merkezi’nin sadece Rize’nin değil, Türkiye’nin de ekonomisine büyük katkı sağlayacağını iddia etti. Çeber, açıklamalarına şöyle devam etti:

Lojistik limanımızın çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Oraya da bugüne kadar 41 bin ton dolgu yaptık. İkizdere Cevizlik Taş Ocağı’ndan malzeme taşınmaya başlandı.

Lojistik limanımız da bizim Ovit Tüneli ve Erzurum yoluyla beraber Doğu ve Güneydoğuya bağlayacak ve Doğu ve Güneydoğu’da üretilen her türlü ürün, her türlü teknoloji malzemesini biz bu yolla Erzurum-Rize yolu üzerinden lojistik merkezimize taşıyacağız. ve bu lojistik limanımız Karadeniz’in çok önemli bir lojistik merkezi olacak.”

You may also like

Comments

Comments are closed.