DünyaManşet

Rio+20 zirvesi başladı

0

BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nın resmi açılışı Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in ev sahipliğinde, 13 Haziran Çarşamba günü yapıldı.

Rousseff  bütün ülkeleri, özellikle de ekonomik krizle mücadele eden gelişmiş ülkeleri, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi için çalışmaya davet etti. Rousseff, “Çevre bir propaganda aracı değildir, vizyon oluşturmanın bir parçasıdır,” dedi

13 Haziran’da üçüncü hazırlık toplantısı (Prepcom III) ile başlayan Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’na Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamaya göre 55,000’e yakın kişinin katılması bekleniyor. Rio+20 üç gün sürecek olan Prepcom III’ün ardından, 16-19 Haziran 2012 tarihleri arasında Sürdürülebilir Kalkınma Diyalogları’yla devam edecek.

Üst düzey toplantılar öncesi sivil toplumdan, özel sektörden, bilim çevrelerinden ve diğer ana gruplardan temsilcileri bir araya getirecek olan diyalog günleri farklı grupların sürdürülebilir kalkınma konusundaki görüşlerini açık bir ortamda tartışmalarını amaçlıyor. 20-22 Haziran tarihleri arasında üst düzey toplantıların yapılacağı Zirve’ye ise 130’un üstünde dünya liderinin katılacağı açıklandı. Ayrıca BM üyesi 193 ülkeden 180 delegasyon da zirveye katılacak. Rio+20 kapsamında 13-22 Haziran 2012 tarihleri arasında 500’ü aşkın yan etkinlik düzenleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.