ManşetTürkiye

Reyhanlı’ya bomba yüklü iki araçla saldırı: 43 ölü

0

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölü sayısı 43’e yükseldi. 53 kişinin de yaralandığı saldırıdailk incelemelere göre plastik patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.

Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesi öğle saatlerinde şiddetli iki patlamayla sarsıldı. Bombalı araçla yapılan saldırılar, ilçede büyük panik yarattı.

Bombalı saldırılardan ilki, Reyhanlı Belediye binası önünde meydana geldi. Bu patlamadan 15 dakika sonra ise PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesi’nde ikinci bir patlama daha yaşandı.

Yapılan ilk incelemelerde saldırıda kullanılan patlayıcıların Cilvegözü sınır kapısında kullanılan plastik patlayıcıya benzer nitelikte olduğu tespit edildi.

Oldukça yüklü miktarda olduğu belirlenen patlayıcının Türkiye’ye minibüsle sokulduğu ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi.

Patlamaların çok şiddetli olması nedeniyle ölü ve yaralı sayısı konusunda akşam saatlerine kadar çelişkili bilgiler geldi.

Saat 21.00 sıralarında TRT’ye açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olayda ölenlerin sayısının 43’e yükseldiğini söyledi. Son açıklamaya göre yaralı sayısı ise 53.

Öte yandan, patlamanın ardından ilçede kısa süreli bir gerginlik de yaşandı. Bazı vatandaşlar, Suriyeli sığınmacılara saldırmaya çalıştı. Polis ekipleri, havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı.

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda; 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı. Suriye’ye kaçan olayın failleri, yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti.

(Ntvmsnbc)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.