Rajendra Pachauri: “COP18’de IPCC yok çünkü davet edilmedik”

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC – The Intergovernmental Panel on Climate Change), Katar’ın Doha kentinde 26 Kasım’da başlayacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına (COP 18) katılmıyor. Bundan önceki tüm iklim değişikliği konferanslarına katılan IPCC’nin bu sene Doha’da yer almamasının sebebi IPCC’nin başındaki isim Dr Rajendra K Pachauri şu şekilde açıkladı, “18 yıldır ilk defa bir İklim Değişikliği Konferansına katılamıyoruz. Bunun nedeni ise bu sene davet edilmemiş olmamız”

Katar’ın Doha kendtinde 26 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 18. BM İklim Değişikliği Konferansına (COP18) davet edilmeyen IPCC, 2007 yılında iklim değişikliği ile yaptıkları çalışmalar nedeniyle bu konudaki önder kimliği ile bilinen eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ile birlikte Nobel Barış Ödülünü kazanmıştı. IPCC’nin 195 ülkede üyeleri bulunuyor.

Dr Pachauri, IPCC’nin COP18’de yer alamayacağına ilişkin ilk ipucunu Katar Üniversitesinde, Uluslarası Kurak Topraklarda Gıda Güvenliği Konferansı kapsamında yaptığı konuşmada vermişti.

Bu konuşmasının ardından Gulf Times’a konuşan Pachauri, IPCC olarak COP18’de yer alamayabileceklerini, henüz bir davet almadıklarını ve bu durumum ilk kez meydana geldiğini ifade etmişti.

(Yeşil Gazete, The Global Warming Policy Foundation)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

Türkiye ve Avrupa kentlerinin temsilcileri ‘yeşil bir gelecek’ için Konak’ta

Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Avrupa'dan belediye temsilcilerinin de katıldığı İklim Zirvesi'nde iklim kriziyle mücadele deneyimleri ve iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

[İklim Masası] Türkiye kıyılarındaki tarihi alanlar sular altında kalabilir

Yeni bir çalışmaya göre iklim değişikliği nedeniyle 55 tarihi alanın sular altında kalma riski ‘çok yüksek’ veya ‘yüksek.'

‘Verilen sözler tutulmuyor, fosil yakıttaki artış engellenemiyor’

Dr. Ümit Şahin, dünyanın fosil yakıtlardan yavaş da olsa uzaklaştığını ancak kullanımdaki azalmanın olması gerekenden çok yavaş olduğunu belirtti: Bu, insanlık için intihar senaryosudur.

İspanya’da kuraklıktan etkilenen Costa Blanca’da halk su kuyruğunda

İspanya'da yaşanan şiddetli kuraklık, bazı yerlerde musluk suyunu içilemez hale getirdi ve 65 milyon eurodan fazla zarara sebep oldu

EN ÇOK OKUNANLAR