DünyaManşetUncategorized

Pussy Riot’un iki üyesi çalışma kampında

0
Soldan Sağa: Yekatarina Samutseviç şartlı tahliye edildi, Maria Alyokhina ve Nadya Tolokonnikova

Soldan Sağa: Yekatarina Samutseviç şartlı tahliye edildi, Maria Alyokhina ve Nadya Tolokonnikova

Pussy Riot grubunun iki yıllık hapis cezaları onanan iki üyesi ağır şartlarıyla ünlü çalışma kamplarına yollandılar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i protesto etmek amacıyla bir kilisede yaptıkları gösteri nedeniyle hapse mahkum olan Pussy Riot grubunun üyeleri, haklarında çıkan iki yıllık hapis cezasının onanmasının ardından şimdi de çalışma kamplarına gönderiliyor.

AFP haber ajansına konuşan savunma avukatı Violetta Volkova, Nadya Tolokonnikova’nın Mordovya’da Ural Dağları bölgesindeki bir kampa, Maria Alyokhina’nın ise Perm bölgesine yollandığını, her iki bölgedeki kampların da eski Sovyet döneminden kalma zorlu şartlara sahip olduğunu belirtti. Her iki grup üyesinin de küçük yaşta çocukları bulunuyor.

Grup elemanlarından Tolokonnikova’nın eşi aktivist Pyotr Verzilov, Moskova Echo radyo istasyonuna verdiği demeçte, her iki mahkumun da alışıldığı üzere trenle değil, özel uçakla kamplara yollandığı bilgisini aldığını belirtti.

Grubun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise, ‘grup üyelerinin mümkün olan seçenekler arasında en zalim olan kamplara yollandığı’ belirtildi.

Çalışma kamplarının bulunduğu bölgelerden Perm, Moskova’ya bin 400 km. ve diğer hapishanenin yer aldığı Mordavya’nın bölgesel başkenti Saransk ise 640 km. uzaklıkta.

Kışın sıcaklığın eksi 50 derecelere düştüğü bilinen Perm bölgesi, Stalin döneminde çok sayıda çalışma kampına ev sahipliği yapıyordu. Bu kamplardan biri, siyasî baskı rejimlerinin tarihini konu alan bir müzeye dönüştürülmüştü.

Pussy Riot üyelerinden Yekatarina Samutseviç ise 10 Ekim tarihinde şartlı tahliye edilmişti.

(Deutche Welle Türkçe)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.