Kültür-SanatManşet

Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu yaşamını yitirdi

0

Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu 83 yaşında, İstanbul’un Beşiktaş semtinde yaşadığı evinde vefat etti.

Cüceloğlu’nun ölüm sebebi henüz netleşmedi. DHA’dan yapılan açıklamada polisin Cüceloğlu’nun evinde incelemelerde bulunduğu, ölüm nedenine dair henüz açıklama yapılmadığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Ancak bir süre önce anjiyo olan Cüceloğlu’nun evinde yürürken ayağının takılması sonucu başının üzerine düşerek yaşamını yitirmiş olabileceği iddia ediliyor.

‘Ömrünü insan iyiliğine adadı’

Cüceloğlu’nun yayıncısı Kronik Kitap, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, “Ülkemizin en değerli psikologlarından, ömrünü insanların iyiliğine adamış, hocamız, yazarımız Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nu kaybettik” ifadelerini kullandı.

Doğan Cüceloğlu ölümünden birkaç saat önce Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapmıştı. Nurdoğan Alkış ile gerçekleştirdiği ‘Var Misin? Güçlü Bir Yaşam İçin Öneriler” isimli bir podcast programınının linkini vermişti.

Doğan Cüceloğlu kimdir?

Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin‘in Silifke ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdi. ABD’de Illinois Üniversitesi‘nde doktorasını tamamlayan Cüceloğlu, iletişim psikolojisi alanında uzmanlaştı.

Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi‘nde görev yapan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD’nin Fullerton kentindeki California Eyalet Üniversitesi‘nde çalıştı.

Cüceloğlu, Fulbright bursu ile gittiği California Üniversitesi’nde de bir yıl ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yaptı.

‘Önceliğim kitap yazmak’

Kişisel sitesinde yer alan otobiyografisinde Cüceloğlu, “Önceliğim kitap yazmak. Şu ana kadar kendi yazdığım 13 kitap var” demişti. Bu kitaplardan en çok bilinenler “Savaşçı”,Mış Gibi Yaşamlar“, “İçimizdeki Biz” ve “Onlar Benim Kahramanım” oldu. Cüceloğlu’nun hayatının anlatıldığı “İnsanı Ararken” adlı kitabı ise Canan Dila yazmıştı.

İlk evliliğinden Ayşen, Elif ve Timur adında üç çocuğu bulunan Cüceloğlu, daha sonra kendisi gibi yazar ve psikolog olan Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu ile evlenmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.