Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Prof. Küçükosmanoğlu: Turizm sezonu nedeniyle ipin ucu yine bırakılmış gibi

0

Küçükosmanoğlu şöyle konuştu: “Vaka sayısı yüksek ülkelerden gelenlere herhangi bir kısıtlama yok. Mesela Rusya’da vakalar arttı ama Rusya’dan uçuşlar geliyor diye neredeyse bayram havası esti. Türkiye’ye girişler çıkışlar nasıl denetlenecek açıklanmalı. Mart ayında İngiliz varyantı meselesi vardı. Tedbir alınmamıştı. Hızlı bir artış yaşanmıştı. Aşılamanın hızlı bir şekilde yapılmasıyla nisan-mayıs ayındaki vaka çıkışını belki yaşamayız ama ‘risk tamamen kalktı’ demek aşırı iyimserlik.”

Delta varyantı riski

Delta varyantı tehlikesine ilişkin de bilgi veren Küçükosmanoğlu, “Rusya’da da bundan söz ediliyor. Hindistan geçen ay çok yüksek vaka ve ölüm oranı yaşadı. Şimdi kısmen bir azalması var ama buradan çıkan varyant tüm dünyaya yayıldı. İngiltere’de de bunun olduğu söyleniyor” dedi.

Küçükosmanoğlu, “İngiltere varyantı çıktığında karantina süreleri uzatılmıştı. Farklı tedbirler alınmıştı. Şimdi ipin ucu bırakılmış gibi” değerlendirmesi yaptı.

Ölüm ve vaka oranları geçen yılki açılma döneminden fazla’

Cumhuriyet Gazetesi‘ne konuşan Küçükosmanoğlu, “Çok hızlı ve tam bir açılma mevcut risklerle uyumlu değil. Bizim geçen yıl haziran başındaki açılma dönemine göre vaka ve ölüm oranlarımız daha fazla. O kadar rahat olmayı gerektiren bir durum yok” açıklamasında bulundu.

Ruslar Türkiye’ye akın ediyor

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik uçuş yasağını 22 Haziran itibarıyla kaldırmasının ardından Antalya‘ya kısa sürede onbinlerce turist geldi.

Salı günü Antalya Havalimanı’na dış hatlardan toplam 155 uçak inerken, 27 bin 787 turist geldi. Bu uçuşların 29’u Rusya’dan gerçekleşti ve 6 bin 862 Rus turist, Antalya’ya tatile geldi. Çarşamba günü ise dış hatlardan toplam uçak sayısı 184’e ulaşırken, bu uçuşlarla kente gelen turist sayısı da 51 bin 729 oldu. Bu uçuşların 41’i Rusya’dan yapılırken, toplam 13 bin 143 Rus turist geldi.

Bir günde 40’tan fazla uçak

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Rusya’nın 10 farklı havalimanından Antalya’ya gelişlerin başladığını belirtti. Farklı ülkelerden de gelişlerin devam ettiğini kaydeden Varol, “Rusların gelmeye başladığı ilk günde 40’tan fazla uçak ve 10 binin üzerinde yolcu ciddi bir rakam. Bu durum ilerleyen günlerde rakamın artacağını gösteriyor” dedi.

Havalimanında aşı merkezi kurulduğunu ve her türlü güvenlik önlemi alındığını belirten Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz ise “Terminal 2’de büyütmeye gidiyoruz. Check-in tarafını genişletiyoruz. Bu şekilde fiziki mesafenin daha iyi korunabilmesi sağlanacak. Aşı merkezimizi de hayata geçirdik. Çalışanlarımız ve yakınları aşı olabiliyor burada” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.