Kültür-SanatManşet

“Prenses Leia” Carrie Fisher öldü

0
Carrie Fisher

Star Wars serisindeki Prenses Leia rolüyle tanınan ünlü oyuncu Carrie Fisher, geçirdiği kalp krizinin ardından 60 yaşında hayata veda etti.

Carrie Fisher

Fisher geçen Cuma günü Londra’dan Los Angeles’a giden uçakta kalp krizi geçirmiş ve uçak indiğinde hastaneye kaldırılmıştı. Ailesinden yapılan açıklamada, Fisher’ın bu sabah öldüğü ve “büyük bir üzüntü” duydukları belirtildi.

Blues Brothers ve When Harry Met Sally gibi filmlerde de oynayan Fisher ayrıca dört roman ve üç hatıra kitabı da yazmıştı.

Carrie Fisher kimdir?

Carrie Fisher, şarkıcı Eddie Fisher ve sinema oyuncusu Debbie Reynolds’un kızıdır.

Central School of Spench and Drama okulunda 18 ay eğitim gördü. İlk filmi Shampoo‘da (1975) Warren Beatty ve Julie Christie ile rol aldı. Ardından 1977 yılında George Lucas’ın klasikleşmiş efsane bilim-kurgu serisi Star Wars‘ın orijinal üçlemesi A New Hope, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi’da ve The Force Awakens‘da Prenses Leia karakterini canlandırarak kariyerindeki en büyük rolünü üstlendi. Bu rol ile dünya çapında tanınan bir oyuncu oldu.

Bu filmden sonra Dan Aykroyd ve John Belushi oynadığı John Landis’in yönettiği 1980 tarihli Cazcı Kardeşler-“Blues Brothers” filminde oynadı.

1986 yılında Hannah ve Kızkardeşleri filminde boy gösterdi. The Burbs adlı filmde Tom Hanks ile beraber oynadı.

1990’da Mely Streep, Shirley McLaine ve Dennis Quaid’ın oynadığı Postcards from the Edge adlı filmin senaryosunu yazdı.

Müzisyen Paul Simon’la 1977’den 1983’e kadar birlikte olan Fisher, Simon’la bir yıl da evli kalmıştı.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.