ManşetSivil Toplum

Polis’ten Firuzağa kahvesinde keyfe keder gözaltı

0

Gezi Parkı Direnişi’nde 43. gün. Vali Mutlu ve mülki erkanın dün öğle saatlerindeki trajikomik “Gezi Parkı Açılış Töreni” üzerinden 3 saat bile geçmeden Artema sponsorluğunda olduğundan kuşku duyulan “aç kapa” Gezi Parkı bir kez daha halka kapatıldı. Peşinden de artık aşinası olduğumuz polis saldırısı gecikmedi.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Sosyal Medya üzerinden paylaşılan 6 Temmuz tarihli bir videoyu paylaşmak istiyoruz sizinle. Hani, onların “camide içki içtiler”, “yolda hepsi bir olup türbanlı kadını dövdüler” videolarından bir farkı var ama bizim şimdi sizinle paylaşacak olduğumuzun. Bizim paylaşacağımız video “Gerçek”. O nedenle de size “şu gün yayınlayacağız”, “Cuma’ya hazır edeceğiz” filan demeden hemen paylaşıyoruz.

Görüntüler Firuzağa kahvesinde 6 Temmuz Cumartesi akşamı 20:00 sıralarında çekilmiş. Videoyu çeken kardeşimiz kendi facebook hesabından paylaşmış görüntüleri ama biz ona bir zararımız dokunmasın düşüncesi ile kendi youtube hesabımızdan paylaşmayı uygun gördük.

İşte Firuzağa kahvesindeki keyfe keder gözaltı videosunu paylaşan Burcu’nun olay anı ile ilgili aktardıkları;

“Polis kahveye gelip seç beğen mantığıyla göz altına almaya çalışıyor.

Suçlayabilecekleri birşey olmadığı ve etrafta bir sürü kamera olduğu için konuşmanı bekliyorlar, hedefleri sesini yükselten kadınlar.

Kadın ‘mahallemizde oturuyoruz’ diyor, polisin cevabı ‘mahallenizin karakoluna götürücez zaten’…

İşin acıklı tarafı adamlar amacımızın bu ülkeyi yakıp yıkmak ve birilerine satmak olduğuna gerçekten inanıyor.

Sivil polis herşeyi çekmemden rahatsız olup bana doğru gelince kamerayı indirmek zorunda kaldım, ağzımı açsam olacakları bildiğim için bana ne yaptığımı sorarken yalnızca adamın suratına baktım, bir süre sonra beni yabancı (ya da casus) sandı: ‘kime çalışıyosun? hangi millettensin?’….

Bir 5 dakika sonra da gaz bombasını yedik.”

 

Haber: Alper Tolga Akkuş / #anavarrza

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.