TürkiyeManşet

Polisin işkence ettiği Rojbin Çetin tutuklandı

0
Diyarbakır‘daki evine yapılan baskında gözaltına alınan ve bu sırada kendisine köpeklerle işkence edilen HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin, 10 gün süren gözaltı süresinin ardından tutuklandı.
Savcılık işlemlerinin ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tutuklama gerekçesi olarak “örgüt üyesi olmak” suçlamasını gösterdi.

Neler yaşandı?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 9 Ekim 2018’de Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yapılan baskında elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda açılan soruşturma kapsamında 64 kişi hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
Soruşturma kapsamında 26 Haziran 2020 Cuma günü, Diyarbakır’daki evine yapılan baskında göz altına alınan Çetin, polis tarafından darp edildiğini ve kendisine köpekle işkence edildiğini anlatmıştı.

Valilik: Kaçmaya çalıştı

Diyarbakır Valiliği işkence iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, ” Sevil Çetin isimli şahsın yakalanması amacıyla 26.06.2020 tarihinde ilimiz Bağlar ilçesinde bir ikamete operasyon düzenlenmiş, ikamete giriş yapıldığı esnada dışarıda bulunan özel eğitimli arama köpeği şahsın balkon kapsısından atlamaya çalışması üzerine sağ ayağından tutmak suretiyle kaçmasını engellemiş, operasyon köpeği eğiticisi tarafından derhal kontrol altına alınmış, şüpheli şahsın görevlilerimize ve kendisine zarar vermemesi amacıyla kademeli oranda zor kullanılarak yakalanması sağlanmıştır. İddia edildiği şekilde operasyon köpeği marifetiyle kasıtlı bir saldırı söz konusu değildir.” ifadelerini kullanmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Çetin: Hakkımda iftira atılıyor

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre, Savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğ’ine sevk edilen Çetin, hakimlikte şöyle savunma yaptı:

 Mardin’de hakkımda yürütülen bu soruşturmadan haberim yoktu. Benim ikamet adresime gidilmemiştir. Ben yıllardır HDP’de siyaset yapan biriyim. Kadın haklarında çalışmalarım vardır. 1 Nisan 2014’te Van Edremit Belediye Başkanı seçildim. 2019 yılına kadar görevimi sürdürdüm.

Çalışkanlığımdan dolayı yerel yönetim kadrosuna seçildim. Tüm partilerde yerel yönetimler vardır. Daha önce avukatımız tarafından yerel yönetimlerin işleyişine dair çizelge sunulmuştur. Ben daha önce birçok kez görüş alışverişi yapmak adına Mardin’e gelmişimdir. Resmi, açık ve alenidir. Resmi bir kurumun resmi bir üyesiyim. Hakkımdaki tanık beyanlarının hiçbirini kabul etmiyorum. Hepsi iftiradır. Buna isnat edilen suçları da kabul etmiyorum. Yürüttüğüm faaliyetler resmi açık ve alenidir.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.