ManşetTürkiye

Polis, Taksim’de “Allah Allah” diyerek saldırdı

0

Gezi Parkı Direnişinin 26. günü olan 22 Haziran Cumartesi günü, direniş süresinde hayatını kaybeden dört insan için Taksim Dayanışması’nın çağrısı ile saat 19:00’da Taksim Meydanı’nda toplanıldı.

Direnişin başladığı 28 Mayıs’ın ilk saatlerinden bugüne değin barışçıl, şiddetsiz ve pasif niteliğini birkaç istisnai olay dışında koruyan protestoculara polisin orantısız güçle saldırısı dört insanı anmak için ellerinde karanfiller ile Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce insana karşı da devam etti.

Polise karanfil veren, hayatını kaybeden dört insanı anmak için bir araya gelen insanlara saat 21:00 sularında müdahale etmeye başlayan polisin arasında bulunan birkaç kişinin İstiklal’in girişinden itibaren direnişçilere doğru koşarken “Allah Allah” nidası ile saldırması kamelaradan kaçamadı. Bu durum polisin içinde üzerine polis üniforması giydirilmiş AKP Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu iddialarını akla getirdi

Youtube üzerinden paylaşılan görüntülerde şiddetsiz şekilde protestolarını sürdüren direnişçiler Galatadaray Lisesi’ne doğru slogan atarak çekilirken savaş naraları atan polisin saldırısı da görüntülenmiş durumda.

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.