ManşetTürkiye

Polis Şahbaz’dan Sarısülük ailesine dava!

0

Gezi eylemlerinde Ankara’da Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz’ın şikayeti üzerine Sarısülük ailesi hakkında“kasten yaralama” ve “hakaret”ten 10 yıl 5 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

fft64_mf1688788

Gezi Parkı direnişi sırasında Ankara’daki eylemlerde hedef gözeterek Ethem Sarısülük’ün yaşamını yitirmesine neden olan ve 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan polis Ahmet Şahbaz’ın şikayeti üzerine Sarısülük ailesi hakkında dava açıldı.

Birgün gazetesinden Elçin Yıldıral’ın haberine göre, ailenin avukatları, tanıkların yaralanması ve hareket nedeniyle sivil polisler hakkında şikayetçi olurken, sanık polis Şahbaz da avukatları aracılığıyla ailenin kendisine hakaret ve darp ettiğini iddia ederek, aileden şikayetçi oldu.

Sanık polis Şahbaz’ın şikayeti üzerine, anne Sayfi Sarısülük ve kardeşleri İkrar, Mustafa ve Cem Sarısülük hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın tamamlanması üzerine Sarısülük ailesi hakkında “kasten yaralama” ve “hakaret”ten 10 yıl 5 ay hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede Ethem’in annesi SayfıiSarısülük, ağabeyleri Cem ve Mustafa Sarısülük haklarında toplam 3 yıl 4 aydan 7 yıl 9 aya kadar, kardeşi İkrar Sarısülük hakkında 3 yıl 8 aydan 10 yıl 5 aya kadar ayrı ayrı hapis cezasıyla cezalandırmaları isteniyor.

Ne olmuştu?

Sarısülük Davası’nın 23 Eylül 2013’deki ilk duruşmasında, 100 kadar sivil polisin mahkeme salonunda yer alması nedeniyle tartışma yaşanmış, Sarısülük’ün avukatları, bu duruma itiraz ederek, sivil polislerin duruşma salonundan çıkartılmasını istemişti. Bunun üzerine salondaki sivil polisler, “çıkmayacağız, kesin sesinizi” diyerek, Sarısülük ailesinin ve avukatlarının üzerlerine pet şişeler atılmıştı.

Bu sırada peruk ve takma bıyık ile sakal takan sanık polis Ahmet Şahnaz da arka kapıdan salona alınmış, olayların dışarıya taşması üzerine ailenin avukatları ve Sarısülük ailesi salondan çıkarken, aile ile sanık polis Şahbaz yan yana gelmişti.

Bu esnada sanık polis Şahbaz ile aile arasında arbede yaşandı ve Şahbaz’ın takma peruğu ve sakalı yere düştü. Adliye polisleri, sanığı arka kapıdan dışarı çıkartırken, duruşma ertelenmişti.

Şahbaz’ın cezası

Mahkeme, önce sanık Ahmet Şahbaz’a kasten adam öldürmeden müebbet hapis cezası vermiş, ancak daha sonra olası kastla adam öldürme olarak değerlendirilerek ceza 21 yıla indirilmişti. Sanığın kamu görevlisi olması nedeniyle ceza 28 yıla çıkarılmıştı.

Daha sonra mahkeme tarafından haksız tahrik indirimi yapılara ve ceza 9 yıl 4 aya çevrildi.Mahkeme, son olarak sanığa iyi hal indirimi uyguladı ve Şahbaz’ın cezası 7 yıl 9 ay 10 gün olarak belirlendi.

Ahmet Şahbaz Ceza İnfaz Yasası ve denetimli serbestlik hükümlerine göre cezaevinde sadece 4 yıl kalacak.

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.