Polis lise öğrencilerine silah talimi yaptırıyor

Öğrencilerin polis olmaya özendirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında okullardan polis otobüsleriyle öğrencilere Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu’nda silah ve atış talimi dersi gösteriliyor 

POLİS KIYAFETİ GİYDİRİYORLAR
‘Polisimi Tanıyorum, Polisimi Seviyorum, Polis Olmak İstiyorum’ projesi kapsamında pilot bölge seçilen Gaziantep’te, Emniyet Müdürlüğü yoğun bir çalışma içine girdi. Proje kapsamında lise öğrencileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne ait otobüslerle okullarından alınarak Gaziantep Polis Yüksekokulu’na getiriliyor ve gezi sırasında öğrencilere polis kıyafetleri giydiriliyor.

ATIŞ POLİGONUNDA DERS
Gezi sırasında okulun tüm birimleri gezdirilen öğrencilere, silah ve atışla ilgili bilgiler de, okulun atış poligonunda birebir aktarılıyor. Projeyle ilgili konuşan yetkililer, öğrencilerin kendilerini polis gibi hissetmeleri ve polislik mesleğini sevmeleri açısından ayrıca kendilerine yakın savunma, polis savunma taktikleri de öğrettiklerini aktarıyor. Gaziantep’te başlatılan proje tüm yurda yayılacak.


GAZİANTEP’TE BAŞLADI
9 Mart’ta başlayan proje kapsamında lise öğrencileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne ait otobüslerle okullarından alınarak Gaziantep Polis Yüksekokulu’na getiriliyor ve gezi sırasında öğrencilere polis kıyafetleri giydiriliyor. 

Burada polis kıyafetleri ile bir gün geçiren liselilere, polisliği tanıtan sunumlar yapılıyor.

HENÜZ PİLOT UYGULAMA YAPILIYOR

haber.sol.org.tr’nin haberine göre, projenin yaygınlaştırılması planlanıyor. Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Metli’nin en son toplantıda verdiği bilgilere dayandırılan haberde, projenin 7 hafta süreceği ve 14 okulda uygulanacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen son toplantıda lise öğrencilerine emniyet teşkilatının tüm birimleri hakkında bilgi verildiğini belirten Osman Metli, şunları kaydetti: ”Bu yıl pilot olarak uygulamaya başlanan projemizi, 2012 yılında daha geniş kapsamlı olarak hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Amacımız, 2012 yılında Gaziantep’te bulunan tüm okulların öğrencilerine polislik mesleğini tanıtabilmek.”

Osman Meti’nin açıklamalarının ardından Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu’na alınan liselilere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Basri Kaya, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Orhan Çağlayan, Özel Hareket Şube Müdürü Fahrettin Akyıldız ve Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Murat Lale tarafından sunum yapıldı.

‘MUHBİR ÖĞRENCİ’ PROJESİ DE VARDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki anlaşma çerçevesinde her okulda sivil ve resmi kıyafetli polislerin bulunması hedefleniyor. Bu anlaşma çerçevesinde hemen her liseye polisler yerleştirilmiş durumda. Bu polisler “güvenlik” gibi konular dışında öğrencilerin “psikolojik sorunları” ile de ilgileniyor ve okulların Rehberlik ve Danışmanlık hocaları ile beraber çalışıyor.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun Okul Güvenliği Projesi’nde, öğrencilerin polis muhbiri olarak görevlendirildiği ortaya çıkmıştı.
Ortaya çıkan bir belge, polis olarak görevlendirilen öğrencilerin kendi okullarında polisi temsil edecekleri ve “Çocuk Polisi Okul Temsilcisi” olarak belirlenen öğrencilere kimlik kartı düzenleneceği bilgisini içeriyordu. (Birgün)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR