ManşetTürkiye

Polis, darp edip belini kırdığı avukata ‘elimiz acıdı’ davası açtı!

0

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukatın geçen yıl Çağlayan Adliyesi’nde darp edilip, avukatlardan Zeycan Balcı Şimşek’in belinin kırıldığı olayda görevli polisler, “Ellerimiz acıdı” gerekçesiyle dövdükleri avukatlara dava açtı.

Polislerin şikayeti üzerine dayak yiyen avukatlar hakkında bir de “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Avukatların suç duyurusu ise savcılık tarafından dikkate alınmadı.

Geçen yıl 31 Mart tarihinde, ÇHD üyesi bir grup avukat tutuklu bulunan 22 meslektaşıyla ilgili İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak istemiş, bir grup polis tarafından darp edilmişti. Avukat Zeycan Balcı Şimşek’in sırtını ve belini tekmeleyen polisler, Şimşek’in belini kırmıştı.

Polislerin şikayeti üzerine 10 avukata, Türk Ceza Kanununun 265/1 maddesi uyarınca “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zeycan Balcı Şimşek’in yanı sıra dava açılan dokuz avukat şöyle: Yağmur Ereren, Güçlü Sevimli, Aycan Çiçek, Diren Yeşil, Gökmen Yeşil, Güray Dağ, Mürsel Ünder, Naciye Demir, Şükriye Erden.

Adli Tıp: Parmaklarında sıyrık var, elleri ağrıyor

Savcı Mehmet Akıllı, iddianamede olayı şöyle anlattı:

“Duruşmadan sonra İstanbul Adliyesi C Kapısı önünde toplanan avukatlar, çevik kuvvet polislerince uyarılmalarına rağmen adliye merdivenlerine oturarak ve slogan atarak eylemlerini devam ettirerek, ardından görevlilerce yapılan müdahaleye direndikleri, bu sebeple bazı polislerin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek derecede yaralanmalarına sebebiyet verdiği…”

Polislerin Şişli Etfal Hastanesi’nden aldığı ve ardından Adli Tıp Kurumu uzmanınca onaylanan ve dava dosyasında yer alan raporda, polislerin bazılarının parmaklarında “abrazyon” (çizilmeye bağlı sıyrık), bazılarının parmaklarında da “dermabrazyon” (derinin en üstteki tabakasının soyulması) olduğu ifade ediliyor.

Bazı polislerde ise görünür hiçbir yaralanma yokken, “ellerinin ağrıdığı” yönündeki beyanları raporda yer aldı.

Polisler olay sonucunda ikişer günlük de “işgöremezlik raporu” aldı.

(Artı Gerçek, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.