ManşetSağlık

Plaza çalışanları birleşin: Wi-Fİ alerjisi erken emeklilik sebebi olabilir mi?

0

Fransa’nın Toulouse şehrinde radyo çalışanı Marine Richard‘ın ofis ortamındaki elektrikli cihazların baş ağrısı, bulantı  ve çarpıntı gibi alerjik belirtileri sebebiyle devletten mali yardım talebinde bulundu.

2

Deutche Welle Türkiye’nin haberine göre Marine Richard, başvurusunda cep telefonu, TV ve bilgisayar modemi gibi elektrikli cihazların yakınında baş ağrısına yakalandığını, bulantı ve çarpıntı hissettiğini söyledi.

Mahkemenin incelediği başvuruda, bünyesinin elektrikli cihazlara gösterdiği aşırı tepki nedeniyle çalışamadığını belirten Marine Richard, 5 yıl önce Marsilya’daki evini boşaltarak Fransa’nın güneybatısında dağlık bir alanda bulunan bir ahırda yaşamak zorunda kaldığını belirtti.

1

 

Karar birçok kişi için emsal teşkil edebilir

Mahkeme Marine Richard’ın durumunu bir hastalık olarak kabul etmemekle birlikte sağlığının çalışmaya elvermediğini kabul etti. Mahkeme heyeti kendisine üç yıl boyunca aylık 800 euro maaş bağlanmasına karar verdi. 3 yıllık süre sonunda Marine Richard’ın durumu yeniden değerlendirilecek.

Marine Richard’ın avukatı Alice Terrasse, elektromanyetik alanlara aşırı duyarlılık gösteren binlerce kişi bulunduğunu, mahkemenin kararının emsal teşkil edeceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü nasıl değerlendiriyor?

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre iddia henüz bilimsel olarak kanıtlanmadıysa da kısaca EHS olarak anılan modern çağın yeni hastalıklarından elektromanyetik alanlara aşırı duyarlılığın baş ağrısı, halsizlik, stres, uyku bozukluğu, deride kızarma, karıncalanma ve yanma hissi, kas ağrısı ve buna benzer birçok sağlık sıkıntılarına yol açtığı kabul ediliyor.

 

(Deutche Welle Türkiye, Yeşil Gazete) 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.