ManşetKentYerel

‘PKK sembollerine benzediği’ iddia edilen parkın sorumluları görevden alındı

0

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece‘deki Atatürk Parkı‘nın yenilenmesinden sorumlu Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçe Müdürü Şerafettin Mataracı‘nın görevden alındığını açıkladı.

Yenilenen parkın içerisinde Kürdistan bayrağındaki renklerin kullanılması ve yıldız sembollerine yer verilmesi gerekçe gösterilerek soruşturma açılmıştı. Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, parktaki sembollerle ilgili ‘vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını’ belirtmişti. Parktaki söz konusu sembollerin söküm işlemleri de başlamıştı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada söz konusu materyallerin kaymakamlık tarafından kaldırıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Küçükçekmece Kaymakamlığı’nın konuya ilişkin yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.