ManşetSpor

Pisa Kulesi devrildi

0

Euro 2012’de final… İspanya- İtalya: 4-0… Şampiyon İspanya, 62. dakikada 10 kişi kalan rakibini acımasızca devirdi.

Başlama vuruşundan önce, Portekiz’i zorlanarak geçmiş İspanya ve Almanya’yı sürpriz şekilde elemiş  İtalya’nın başa baş futbol oynaması bekleniyordu. Maçın favorisi İspanya olsa da, Balotelli ve Pirlo’nun formu, İtalya’nın maçı kazanabileceğini gösteriyordu.

Ancak hakemin düdüğü ile masallar geride kaldı… İspanya, ilk 10-15 dakikada tek kale oynadı, peş peşe pozisyonlara girdi ve nihayet 14. dakikada gol geldi… Iniesta’nın ara pasıyla hareketlenen Fabregas, çizgiye kadar indi ve içeri çevirdi. Silva, zor pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ve skoru 1-0’a getirdi. İtalya, golden sonra, özellikle sol kanattan etkili olmak istedi. Pirlo’nun iki köşe vuruşu doğrudan kaleye isabet etti. Ancak Casillas, topu çelmeyi başardı.

İspanya’nın ikinci golü, Del Bozque’nin zekasını ispatladı. Boğalar’ın organize atağında, sol bek Alba, neredeyse 40 metrelik depar attı ve İtalyan savunmasının içinden geçerek topu ağlara gönderdi.

İkinci devre, İtalyanlar için kabus gibiydi. Maviler’in hocası Pirandelli, devre arasında Cassano-Di Natale ile ikinci değişikliğini, 57. dakikada ise Montolivo-Thiago Motta ile üçüncü değişikliğini yaptı. Ancak, 57’de oyuna giren Thiago Motta, 62’de sakatlanarak kenara alındı. İtalya, üç oyuncu değiştirme hakkını kullandığı için 10 kişi kalmıştı. Hem 2-0 mağlup olan, hem 10 kişi kalan İtalya’nın beli bükülmüştü. İspanya, daha beter yüklendi. İtalya tükendi…

Torres, İtalya savunmasının arkasına hareketlendi ve Xavi harika pasıyla buluştu. Buffon’un yanından topu ağlarla buluşturdu: 3-0.

88’de Xavi, topu bir kez daha Torres ile buluşturdu. Torres, bu kez vurmadı ve daha müsait durumdaki Mata’ya bıraktı. Juan Mata da boş durumda vuruşunu yaptı ve İspanya’yı 4-0’lık üstünlüğe taşıdı. Mata, turnuvadaki ilk topa dokuşununda golle tanıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.