Hafta SonuManşet

Pirinç tanesi tuval olursa

0

Fikirlerin sonuçtan daha önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu hipotezi destekleyen çok sayıda sanatsal proje ve bu projelerin ardında sanatsal eğilimlerini daha önce denenmemiş olana yönlendiren çok sayıda sanatçı görüyoruz. Genelde bu çalışmalara baktığımızda ‘bu nasıl mümkün olabilir?’ sorusunu sormadan edemiyoruz. Bu soruyu bir kez daha sorduran bir başka sanatçı da Mesut Kul. Mesut Kul birkaç sene önce Mikro Sanat ile tanışıyor ve bu Mikro Sanat fikri ile çok küçük objeleri birer tuvale dönüştürmeye başlıyor. Bir pirinç tanesi, bir kabak çekirdeği, bir kuş tüyü Kul’un fırça dokunuşlarıyla tuvale dönüşüyor. Mikro Sanat sanatçısı Hasan Kale‘nin izinden yürümeye başlayan Kul dünyadan ilham alarak resim sanatına yenilikler getirmeye devam etme umudunda.

micro-art-paintings-mesut-kul-8

Fotoğraf: mesutkul.com

micro-art-paintings-mesut-kul-4

Fotoğraf: mesutkul.com

micro-art-paintings-mesut-kul-9

Fotoğraf: mesutkul.com

Micro (12)

Fotoğraf: mesutkul.com

Tüm bu çalışmaları çıplak göz ile yapan Kul’un çalışmalarındaki zorluğu anlamak için elimize bir pirinç tanesi almalıyız belki de.

Hipotezimize uygun bir şekilde bu çalışmaları ile tanınan Kul’un karakalem başta olmak üzere diğer çalışmalarını internet sitesinden takip edebilirsiniz, altına yazdığı şiirleri de es geçmeyerek.

(Yeşil Gazete)

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.