DünyaManşet

Pınar Selek Avrupa Parlamentosu’nda

0
Avrupa Parlementosu Milletvekilleri, desteklerini göstermek için Pınar Selek'le birlikte

Avrupa Parlementosu Milletvekilleri, desteklerini göstermek için Pınar Selek'le birlikte

AB-Türkiye Karma Parlamenter Komitesi, Avrupa Parlementosu’nda dün Pınar Selek Davası ile ilgili özel bir toplantı düzenledi. Otuzun üzerinde Avrupa Parlementosu Milletvekili’nin katılımının yanı sıra Strasbourg Üniversitesi Rektör Yardımcı Edouard Mehl, Strasbourg Belediye Başkanı Pernel Richardo ve Fransa’nın önde gelen sivil toplum örgütü temsilcileri de toplantıyı izledi.

Mısır Çarşısı davasında 22 Kasım 2012 duruşmasından itibaren yaşanan skandal niteliğindeki hukuksuzluklara Türkiye ve dünyada tepkiler artarak büyüyor. 24 Ocak’ta görülecek olan duruşma yaklaşırken, Avrupa Parlamentosu konuyu gündemine aldı.16 Ocak Çarşamba günü AB-Türkiye Karma Parlamenter Komisyonu, Strasbourg’taki oturumunda, Pınar Selek davası üzerinden, Türkiye’de hukuk reformu sürecini tartıştı.

AB-Türkiye Karma Parlamenter Komitesi Başkanı Helene Flautre’un yönettiği oturumda Pınar Selek’in avukatlarından Ayhan Erdoğan, 15 yıllık süreci özetledikten sonra, yerel mahkemenin hukuka aykırı olarak beraat kararını bozma girişimini ve son duruşmalardaki adaletsizlikleri anlattı. Ardından söz alan diğer katılımcı Türkiye Ceza Yasası Reform Komisyonu Uzmanı Hâkim Luca Pirelli de, bu davayı Türkiye’deki yargı reformu açısından değerlendirdi.

Avrupa Parlamentosu’nun Pınar Selek davasını gündeminde tuttuğunu bir kez daha gösteren bu önemli toplantıda Flautre’un yanında, Karma Komisyon eş başkanları G. Koumatsakos (PPE), Maria Eleni Koppa (PS), Parlamento İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Barbara Lochbiler ve Lambsdorff, Walesa, F. Keller, S. Bellier, A. Duff gibi otuzun üstünde parlamenter hazır bulundu. Ayrıca Pınar Selek’le birlikte toplantıyı izleyenler arasında Strasbourg Üniversitesi Rektör Yardımcı Edouard Mehl, Strasbourg Belediye Başkanı Pernel Richardo’nun yanı sıra Simad, Planing Familial, Astu, La Lune gibi Strasbourg’un önde gelen sivil toplum örgüt temsilcisi de vardı.

Helene Flautre’un “arkadaşımız Pınar Selek’i selamlıyorum” diyerek  başlattığı toplantıda sunumların ardından milletvekilleri tek tek bu konudaki tepkilerini dile getirdiler ve davanın takipçi olacaklarını belirterek, adalet ve özgürlük çağrısında bulundular.

(Yeşil Gazete)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.