Foto Galeriİklim KriziManşet

PhotoCup küresel ısınma temasındaki fotoğraf kupaları sahiplerini buldu [Foto Galeri]

0

Fotoğraf yarışmalarını dünyada ilk kez kupa formatında düzenleyen PhotoCup‘ın “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” temasında düzenlediği yeni kupası sahiplerini buldu.

443 fotoğrafçının toplam 688 fotoğrafla yarıştığı kupada birinciliği, Arif Miletli’nin Bursa’nın Orhaneli ilçesinde çektiği fotoğrafı kazandı.

Erdal Çalışkan’ın çarpıcı bir kuraklık fotoğrafıyla ikinci olduğu yarışmada, Osman Arsal ve Emre Ozan’ın yarı finalde yarışan fotoğrafları ise üçüncülüğü paylaştı.

Fotoğraf: Erdal Çalışkan

Bu seneki yarışma, insanın, insana ve çevresine en büyük zararı yine kendisinin verdiğini vurgulamak için “Fotoğraflar Bizi Kendimizden Koruyabilir Mi?” sloganıyla düzenlenmişti.

Fotoğraf: Emre Ozan

Eleme usulüyle ilerleyen PhotoCup yarışmalarının tümünde olduğu gibi, “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” kupasında da kazanan fotoğrafı hem fotoğraf severlerin hem de fotoğraf eğitmenlerinden oluşan Photocup Masters ekibinin oyları belirledi.

Fotoğraf: Osman Arsal

Photocup hakkında

Fotoğrafçı Niko Guido’nun özgün fikrinden doğan PhotoCup’ta; bir kupa için yüklenen fotoğraflar, alışılagelmiş yarışmaların aksine kupa başladığı an rastgele bir şekilde rakipleriyle eşleşiyor ve oylama başlıyor. Hem fotoğraf severlerin hem de önemli eğitmenlerden oluşan PhotoCup Masters’ın oylarıyla karşılaşmaları kazanan fotoğraflar bir üst tura geçiyor, başka bir fotoğrafla yeni bir karşılaşma yapıyor.

Her turda yeniden başlayan heyecan günlerce sürerken, en çok oyu alarak tüm turları geçen ve final maçını kazanan fotoğraf şampiyon oluyor. Herkese açık yarışma platformu PhotoCup’ın eğlenceli formatı sayesinde sadece fotoğraf yükleyenler değil oy verenler de yarışma heyecanına katılabiliyor. Katılımcılar, tur atlayacak fotoğraflarda yaptıkları doğru tahminlerle en iyi oy verenler arasında yer alarak ödül kazanma fırsatı da yakalıyor.

Comments

Comments are closed.