DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Pfizer duyurdu: Aşı adayımız yüzde 90 etkili

0

ABD’li Pfizer ilaç şirketi ile Almanya merkezli BioNTech‘in geliştirdiği koronavirüs aşısının üçüncü faz denemelerinde yüzde 90 başarı oranı elde edildiği duyuruldu. Pfizer CEO’su Albert Bourla, Faz 3 denemesinin ilk sonuçlarının, ‘aşının Covid-19’u önlemedeki başarısını kanıtladığını’ söyledi.

“Bu kritik dönüm noktasına dünyanın en çok ihtiyaç duyduğı bir zamanda ulaşıyoruz” diyen Bourla, “Küresel sağlık krizinin sona ermesine yardımcı olmak adına, dünyanın dört bir yanından insanların ihtiyaç duyduğu atılımı sağlamaya bir adım daha yaklaştık” ifadelerini kullandı.

‘Acil durum izni’ istenecek 

Reuters‘ın aktardığına göre aşı tescillense bile ilk başlarda sınırlı sayıda doz olacak. Aşının ne süreyle koruma sağladığı ise henüz açıklanmadı.

Pfizer, ilaçla ilgili ciddi bir güvenlik endişeleri olmadığını ve bu ay bitmeden acil kullanım tescili isteyeceklerini belirtti. Şirket, ABD’den aşının 16 ila 85 yaş arasındakilerde kullanılabilmesi için acil durum izni vermesini isteyecek. Bunu için ellerindeki 44 bin katılımcı hakkında 2 aylık güvenlik raporuhu sunmaları gerekiyor. Pfizer’in Kasım ayının sonuna doğru yeterli veriye ulaşması bekleniyor. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.