DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Pfizer/BioNTech aşısı çocuklarda test edilmeye başlandı

0
ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman ortağı BioNTech’in geliştirdiği COVID-19 aşısı, 12 yaşın altındaki çocuklarda test etmeye başlandı. ABD’deki denemenin ilk katılımcıları olan dokuz yaşındaki ikiz kız çocukları, Kuzey Carolina’daki Duke Üniversitesi’nde aşılandı.
 
Pfizer firmasından yapılan açıklamada, gönüllüler üzerinden dün ilk testlere başlandığı belirtilerek söz konusu yaş aralığındaki çocuklara aşılamanın 2022 yılı başlarında genişletilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

İlaç şirketinin sözcüsü Sharon Castillo, denemenin sonuçlarının yılın ikinci yarısında beklendiğini ve şirketin gelecek yılın başlarında daha küçük çocukları aşılamayı umduğunu söyledi.

Ulusal Sağlık Enstitüleri‘nde görev yapan Dr. Emily Erbelding de , çocukların aşılanmasının okulların yeniden açılmasına ve salgının sona ermesine yardımcı olacağını belirtti. 

Diğer firmalar da testlere başladı

6 ay-11 yaş aralığı test çalışması sonuçlarının 2021’in ikinci yarısında alınması umuluyor. Pfizer’in 12-15 yaş aralığı için devam eden aşı çalışmalarının sonuçlarının da gelecek haftalarda açıklanması bekleniyor. 

ABD’li Moderna da altı aydan 12 yaşına kadar olan çocuklarda aşı denemesine başladığını duyurmuştu. Her iki şirket de aşılarını 12 yaş ve üstü çocuklarda test ediyor ve bu sonuçları önümüzdeki birkaç hafta içinde almayı umuyor. 

Birleşik Krallık’ın AstraZeneca firması da geçen ay aşısını altı aylık ve daha büyük çocuklarda test etmeye başlamıştı. ABD’li Johnson & Johnson ise daha büyük çocuklarda performansını değerlendirdikten sonra aşı denemelerini küçük çocukları kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanan ülkedeki COVID-19 aşılarından Moderna ile Johnson&Johnson 18 yaş ve üstü, Pfizer/BioNTech aşısı ise 16 yaş ve üstüne uygulanabiliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.