COP25İklim KriziManşet

Petrol ve doğal gaza 1.4 trilyon dolar yatırım yolda

0

Global Oil And Gas Network tarafından hazırlanan “Petrol, Gaz ve İklim: Petrol ve Gaz Endüstrilerinin Genişleme Planlarının Küresel Emisyon Limitleriyle Uyumluluğuna Dair Analiz” isimli rapor, Madrid’de gerçekleşen BM İklim Değişikliği Konferansı’nda sunuldu.

1.4 trilyon yatırım yolda

Petrol ve gaz endüstrisinin gelecek beş yıldaki genişleme planlarının incelendiği raporda sektörün yeni projelere 1.4 trilyon dolar yatırım yapacağı belirtiliyor. Rapora göre bu, 1200 kömürle çalışan enerji santralinin üreteceği 148 gigaton birikmiş karbondioksit salınımına neden olacak.

Yatırımlar en çok ABD ve Kanada’da

Çalışmada bu genişleme planlarının yüzde 85’inin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada’ya ait olduğu belirtiliyor. En büyük genişleme planının yapıldığı diğer ülkeler de sırasıyla: Arjantin, Çin, Norveç, Avustralya, Meksika, İngiltere, Brezilya ve Nijerya. Ülkelerin yanı sıra 2050’ye kadar yapılacak üretimin yüzde 50’sinden yirmi beş şirket sorumlu. Bunlar arasında Shell, BP, Total, Equinor gibi Avrupalı ​​petrol şirketleri yer alıyor.

2 derecenin üstünü görebiliriz

Mevcut doğal gaz ve petrol çıkarımının ve kullanımının dünyayı endüstri öncesi döneme göre 1,5 derece ısınmanın üstüne götüreceği, karbon bütçesinin tükenmesiyle 2 dereceye ulaşabileceği belirtiliyor. Çalışmaya göre yeni üretim alanlarının açılması hızla 2 derecenin üstüne çıkacağımız anlamına geliyor.

More in COP25

You may also like

Comments

Comments are closed.