Dünyaİklim KriziManşet

Petrol devi Suudi Arabistan’dan iklim krizi hamlesi: Ortadoğu’yu ağaçlandıracağız

0

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, aralarında Katar, Kuveyt, Bahreyn, Irak ve Sudan’ın bulunduğu ülkelerin liderlerini arayarak büyük bir bölgesel ağaç dikme projesini görüştü.

Cumartesi günü açıklamalarda bulunan Veliaht Prens, “Yeşil Ortadoğu İnisiyatifi” isimli projenin detaylarının yakında açıklanacağı duyurdu.

‘Sorumluluğumuzu farkındayız’

Gulf News’in aktardığına göre yaptığı açıklamada “Önde gelen bir küresel petrol üreticisi olarak, iklim krizine karşı mücadeleyi ilerletmedeki sorumluluğumuzun tam olarak farkındayız. Petrol ve gaz çağında enerji piyasalarını istikrara kavuşturmada öncü rolümüz olarak, bir sonraki yeşil çağ aşamasına öncülük etmek için harekete geçeceğiz” dedi.

İklim krizinin etkilerinden Ortadoğu’nun da çok fazla etkilendiğine dikkat çeken bin Salman, “Bitki örtüsünü artırmak, karbon emisyonlarını azaltmak, kirlilik ve arazi bozulumuyla mücadele etmek ve deniz yaşamını korumak için Ortadoğu Yeşil Girişimi aracılığıyla harekete geçeceğiz” bilgisini paylaştı.

50 milyar ağaç dikilecek

Devlet ajansı SPA’da yer alan haberde, inisiyatifin, bölge ülkeleriyle ortaklaşa bir şekilde 50 milyar ağaç dikmeyi hedeflediği belirtildi.

“Dünyanın en büyük yeniden ağaçlandırma programı” olacağı belirtilen projede, Suudi Arabistan’ın önümüzdeki on yıllarda 10 milyar ağaç dikeceği ve diğer Arap devletleriyle birlikte karbon emisyonlarını azaltmak ve kirlilikle mücadele etmek için toplamda 40 milyar ağaç hedefi konduğu vurgulandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.