Haber HattıManşet

Perşembe Konuşmalarında bu hafta: Tehcir-Taktil-Soykırım 1915 – 2015

0

Tarih Vakfı tarafından düzenlenen Perşembe Konuşmaları seminer serisinin sekizinci buluşmasında konu “Ermeni Soykırımı’na ‘Giden Yolu’ Yeniden Düşünmek: Tehcir-Taktil-Soykırım: 1915 – 2015.

8 Ocak 2015 Perşembe günü Saat: 18:30’da Tarih Vakfı’nın Ragıp Gümüşpala Caddesi No: 10, Eminönü  adresinde gerçekleşecek seminerin konuğu ise halen Berlin, Zentrum Moderner Orient’te (ZMO – Modern Doğu Merkezi) çalışmalarına devam eden Yektan Türkyılmaz. Türkyılmaz seminerde Ermeni Soykırımı çalışmaları literatürüne ilişkin genel bir değerlendirme sunacak.

12 Persembe_Konusmalari_8_Afis

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlayan Yektan Türkyılmaz, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ABD’de Duke Üniversitesi’nde yaptı.

“Soykırımı Yeniden Düşünmek: Doğu Anadolu’da Şiddet ve Mağduriyet, 1913-1915” (Rethinking Genocide: Violence and Victimhood in Eastern Anatolia, 1913-1915) başlıklı doktora tezi ile soykırım arifesinde Ermeni siyasal ve cemaat ilerigelenleri arasındaki tartışmalara yoğunlaşan Yektan Türkyılmaz, Duke, Sabancı ve Bilgi Üniversiteleri’nde kolektif şiddet ve soykırım konulu dersler verdi. Halen, Berlin’de Zentrum Moderner Orient’te (ZMO – Modern Doğu Merkezi) Doğu Anadolu’da toplu şiddet ve gruplar arası ilişkiler üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

(Yeşil Gazete)

 

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.