ManşetDuyurularLGBTİ+

Pembe Hayat KuirFest başlıyor!

0

Film gösterimleri ve çeşitli atölyelerle bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Pembe Hayat Kuirfest 23-26 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Festivalin açılışı 23 Ocak 2019 saat 21.00’da Babylon’da düzenlenecek partiyle yapılacak.

Banu Alkan açılış partisinde

Festival organizasyonu, açılış partisinde “Beyaz Orkide” temasıyla Banu Alkan’ın da geceye katılacağını duyurdu. Partiside DJ’ler Zahter, Şevval Kılıç, Özgür Kaktüs, Asîde ve Deus ex Machina da yer alacak. Aynı zamanda Dudakların Cengi de o geceye özel sahne performansı gerçekleştirmesi planlanıyor.  

3D Afiş

Geçen sene de kesilip birleştirildiğinde karanlıkta parlayan 3 boyutlu geyik haline gelen afişiyle dikkat çeken festival, bu yıl da takipçilerini özel bir afiş ile karşılıyor. Bu yıl kullanılan afişe 3D gözlük ile bakıldığında farklı bir geyik gözüküyor. Pembe Hayat KuirFest paylaşımlarını #DönerizElbet hashtag’i üzerinden yapıyor.

Üç gün süren festival

25-26-27 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale bu yıl Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Fransız Kültür Merkezi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy ev sahipliği yapacak. Festival bu yıl Norveç Büyükelçiliği başta olmak üzere Almanya Elçiliği, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Danimarka Elçiliği, Finlandiya Elçiliği, Fransız Kültür Merkezi, İngiltere Elçiliği, Hollanda Elçiliği, Kanada Elçiliği ve Movies That Matter katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Gökkuşağının altında

KuirFest programı bu yıl da heyecan verici gösterim ve etkinliklerden oluşuyor. Her yıl dünya festivallerinde dikkat çeken uzun metraj kurmaca filmleri izleyicilerle buluşturan Gökkuşağının Altında bölümünde bu yıl Elektrik Beden (Corpo Elétrico, 2017), Madi Nullius (Terror Nullius, 2018), Malila: Veda Çiçeği (Malila: A Farewell Flower, 2017), Minyatür (Retablo, 2017) ve Rafiki (2018) yer alıyor.

Kuir belgeseller

Festivalin Kuir Belgeseller bölümünde, Burada Demokrasi Yok (No Democracy Here, 2017), Dayks, Kamera, Ekşın! (Dykes, Camera, Action!, 2018), İnterseks (Entre Deux Sexes, 2017), Kainatla Münasebet (A Deal with the Universe, 2018), Kaliarnta: Yunan Lubuncası (2015), Lunadigas veya Çocuksuz Kadınlara Dair (Lunadigas or ‘Concerning Childfree Women’, 2016), Sevgiler, Scott (Love, Scott, 2018) ve Zırıl Lubunya (Bixa Travesty, 2018) belgeselleri gösterilecek.

Zırıl Lubunya (Bixa Travesty, 2018)

Festival programında paneller, söyleşiler, yuvarlak masa buluşmaları ve bir performatif atölye de yer alıyor. Festivalin detaylı programı için tıklayın. 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.