ManşetTürkiye

Peker’in son videosu gündemi sarstı, Atilla Peker gözaltına alındı

0

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir aydır sürdürdüğü video yayınlarının yedincisinde iddia ettikleri üzerine ilgililerden art arda açıklamalar geldi.

Peker’in Kutlu Adalı cinayetini işlemek üzere görevlendirdiğini söylediği kardeşi Atilla Peker gözaltına alınırken, videoda oğlu uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirilen Binali Yıldırım, Kıbrıslı otel ve gazino sahibi Halil Falyalı iddiaları reddetti; cinayete kurban giden Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu “çekin tuğlaları” artık derken,  Savaş Buldan’ın eşi HDP Eş Başkanı Pervin Buldan sözü edilen kişilerin yargılanmaları için girişimde bulunacaklarını açıkladı.

Atilla Peker Muğla’da gözaltına alındı

Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, Fethiye‘deki bir villada gözaltına alındı.

Gözaltı işlemi sırasında Peker’in otomobilinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi. Sedat Peker, son videosunda Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmesi için kendisine başvurduklarını, bunun için kardeşi Atilla Peker’i görevlendirdiğini, ancak “denk gelinemediği” için cinayeti işleyemediklerini anlatmıştı. Peker daha sonra konuştuğu Korkut Eken”in Adalı’yı başka bir ekibin öldürdüğünü söylediğini, “Halloldu o iş” dediğini öne sürmüştü.

AKP’li Serkan Bayram, Erkan Yıldırım’ı ‘Erkan Bey resmi heyetin içinde değildi. Denk geldik. Sosyal projeleri vardı. Hayırsever iş adamı olarak müteşekkir olduk’ sözleriyle savundu.

Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Covid’e karşı maske dağıtmaya gitti

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Peker’in oğlu Erkan Yıldırım ile ilgili videosunda, uluslararası uyuşturucu ticaretine karıştığına yönelik iddiaları için, “İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz” dedi.

Oğlunun koronavirüsle mücadele kapsamında Venezuela’ya test kiti, maske dağıtmaya gittiğini belirten Yıldırım şunları söyledi:

“Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi Ocak’ta, Şubat’ta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Ve Covid’le mücadele amacıyla ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi malzemeler götürüp dağıtmıştır. O esnada Venezuela’da seçim olduğu için Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı. Bazı sosyal medya paylaşımlarında resmi heyetle gittiği ifade ediliyor. Resmi heyetle gittiği gerçek dışıdır, kendi imkanlarıyla kendisi biletini alarak, kendisi masraflarını karşılayarak o ziyareti gerçekleştirmiştir.”

Halil Falyalı: Erkan Yıldırım ve Süleyman Soylu’yu tanımam

Sedat Peker’in uyuşturucu ağındaki isimler arasında saydığı Kıbrıslı Halil Falyalı ise gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube’daki canlı yayınına katıldı ve eski başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkan Yıldırım’ı tanımadığı, hiçbir zaman yan yana gelmediklerini söyledi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan Falyalı, “Siyasîlerle görüşüyorum, 40 sene önce de görüşüyorduk, şimdi de görüşüyoruz. Sağcısıyla da solcusuyla da görüşüyoruz, iktidarıyla da” dedi, ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘yla teması olmadığını belirtti.

Sadece lisanslı olan ülkelerde yasal bir şekilde bahis işi yaptığını iddia eden Falyalı, Peker’in uyuşturucu trafiğini yönettiği iddialarını da reddetti. Türkiye’den bazı gazetecilerin kendisini tehdit ederek para istediğini öne süren Falyalı hukuksal süreç başlattığını açıkladı.

Güldal Mumcu: Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın

Peker’in Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetlerine ilişkin olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT’çi Korkut Eken‘i işaret etmesinin ardından Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, “Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın” dedi.

Güldal Mumcu, eşi Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te bombalı bir suikastte hayatını kaybetmesinin ardından kendisini ziyaret eden Mehmet Ağar’la görüşmesini şöyle aktarmıştı:

“Avukat Sayın Emin Değer‘in de bulunduğu bir gün, bizim eve gelen Mehmet Ağar, cinayetin karmaşıklığını anlatmak için, ‘Öyle bir iş ki, bir duvar gibi… Bir tuğla çekersek duvar yıkılır’ dedi. Ben de kendisine çekin o zaman cevabını verdim. ‘Çekemem, yapamam’ dedi. ‘O zaman, çekerler, altında kalırsınız’ dediğimde de yüzünde ‘Bunu yapmaya kimsenin gücü yetmez’ der gibi bir ifade belirmişti. Tuğlayı o günlerde kendisi çekebilmeliydi.”

Peker’in açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Güldal Mumcu, “Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun, dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın” dedi.

Pervin Buldan: Yargılanmaları için girişimde bulunacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Sedat Peker’in, eşi Savaş Buldan‘ın öldürülmesine ilişkin sözlerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Buldan, “Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları Devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları için girişimde bulunacağız.” dedi.

Son videosunda, 90’lı yıllarda öldürülen Kürt işadamları konusunda da konuşan Sedat Peker, Mehmet Ağar’ın geçmişte uyuşturucu ticaretinde birlikte çalıştığı, Hüseyin Baybaşin, Behçet Cantürk, Savaş Buldan gibi kişileri “kendi geçmişini temizlemek amacıyla ortadan kaldırdığını”,  bunu da “teröre yardım” hikayeleri uydurup “Tansu hanımı” ikna ederek yaptığını söylemişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.