Ekolojik YaşamHafta SonuManşet

Pazar Pazar Bahçe

0

Pazar Pazar’la başlayan cümlenin arkası iyi gelmez normalde. Ya komşunuz sabahın köründe kafanızda matkap çalıştırmıştır, ya çayınızı alıp gazetenizi okumaya hazırlanırken yöneticinin apartmanın müthiş önemli konularıyla ilgili bilgi vereceği tutar, ya da kahvaltıya oturacakken telefonda kırk dakika esir alınırsınız mesela.

Halbuki Pazar sevişgenliğin günüdür, tatilin sonudur. Zaten en çabuk akşam olan gündür, ertesi pazartesidir, hepten sendrom yumağıdır. Yani hakkımız 12’ye kadar uyumak, evde pijama terlik yayılmak, Van kahvaltısı filan yapmaktır!

Ama planları biraz değiştirmekte fayda var, çünkü birkaç pazardır Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın içindeki Bomontiada’da güzel buluşmalar oluyor. Buğday Derneği’nden yine bir dev hizmet; ücretsiz bahçe eğitimleri.

Fotoğraf: Işıl Kayagül

Fotoğraf: Işıl Kayagül

17 Nisan’da eğitmen Yasemin Kireç’ti. Yasemin ‘Şehirde ekolojik yaşam mümkün mü?’ konusuyla başlayıp güvenilir ve gerçek gıdayı, kompost türlerini, tohum çimlendirmeyi ve saklama yöntemlerini, kardeş bitkileri, ekim nöbetini, balkon ve teras bahçeciliğini ve ekim tarihlerini anlattı.

29

Sunumdan sonra bahçede, yükseltilmiş sebze yataklarına mevsimine uygun tohumlardan ektik (Karpuz, kavun, dereotu vb). Her yataktan birkaç farklı tür çıkacak.

30

Yasemin isteyen birkaç kişiye tohum dağıtımı da yaptı.

Çok detay vermeyelim, konu başlıkları ilginizi çektiyse eğitim takvimini Buğday’ın Facebook sayfasından takip edebilirsiniz, ya da derneğe üye olup e-postanıza gelecek bülten sayesinde eğitimlerden haberdar olabilirsiniz. Eğitimler 1-2 ay daha devam edecek.

27-Ceylan-Yurdakuler

 

Ceylan Yurdakuler

You may also like

Comments

Comments are closed.