DünyaManşet

Pakistan’da lunaparka intihar saldırısı: En az 69 ölü

0

Pakistan’ın Lahor şehrindeki bir lunaparkta patlama meydana geldi. Pencap eyaletindeki Başbakanlık kaynakları, “Gülşen İkbal” adlı lunaparktaki bombalı saldırıda, 69 kişinin yaşamını yitirdiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını belirtti. Korkunç saldırıyı IŞİD ile bağlantısı olan ve Pakistan Talibanı’na bağlı Cemaat-ul Ahrar Grubu üstlendi.

Kurbanların çoğunun çocuk ve kadın olduğu belirtildi.

11

BBC’ye konuşan bir polis yetkilisi, patlamanın intihar saldırısından kaynakladığını söyledi. Polis yetkilisinin iddiası, resmi kurumlarca da teyit edildi ve saldırının pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği duyuruldu.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

Gülşen el İkbal Parkı’nın çıkış kapısının hemen dışında ve salıncaklardan birkaç metre uzaklıkta yaşanan intihar saldırısında hedefin Paskalya için dışarıya çıkan Hıristiyan aileler olduğu da belirtiliyor.

Bölgedeki tüm büyük hastaneler alarm durumuna geçti.

Lahor, Pakistan’ın en büyük ve en zengin eyaleti Pencap’ın başkenti ve Başbakan Nevaz Şerif’in seçmenlerinin büyük bir bölümü bu bölgeden.

Pakistan son dönemde Taliban’ın benzer saldırılarına maruz kaldı.

Korkunç saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi. Pakistan medyası, saldırıyı IŞİD ile bağlantısı olan ve Pakistan Talibanı’na bağlı Cemaat-ul Ahrar Grubu’nun üstlendiğini duyurdu.

 

(Hürriyet, BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.