ManşetTürkiyeVideo

Özgürlük Yürüyüşü 10’uncu gününde: Arkadaşlarımız üzerinden siyasi pazarlık yapacak kadar yüzsüzler

0

Özgürlük Yürüyüşü, 10. gününde Adana, Gökçeler’den Mersin, Tarsus’a devam ediyor. “10 Ekim’de katledilen canlar” için yürünen bugünde Erkan Baş’a Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi eşlik ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sekiz yıl önce Barış Mitingi’nde katledilen insanları anarak konuyla ilgili dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun insanların canını pazarlık konusu haline getirmesine tepki gösterdi. Baş, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi.

“Unutmayalım ki 10 Ekim Katliamı’nın hemen öncesinde Suruç’ta sosyalist gençleri hedef alan benzer bir katliam gerçekleşmişti. Hemen arkasından Ankara’daki katliam iktidarın o dönem iktidarını kaybetme korkusuyla içine girdiği telaşın ve toplumu teslim alma girişimlerinin bir sonucuydu. Unutmayın ‘Verin 400’ü bu işi huzur içinde çözelim’ cümlesi Ankara Gar Katliamı’nın şifresini vermektedir bize. Bugün yolları ayrılmış olmasına rağmen o gün başbakan olduğu için sürecin bütün ayrıntılarına vakıf olan Davutoğlu’nun ‘Konuşursam çok şey açığa çıkar’ diyerek o katliamın faillerini bildiğini ve katliamı pazarlık konusu haline getirdiğini ortaya çıkarıyor. Bizim canımız, kanımız, arkadaşlarımızın hayatı üzerinden kendi siyasi emelleri için siyasi pazarlık yapacak kadar yüzsüzler.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.