ManşetMedya-İnternet

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi: Kadri Bağdu’nun katli halen aydınlatılmadı!

0

Özgür Gazeteciler İnsiyatifi Ekim ayı raporunda dört yıl önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu’nun katlinin halen aydınlanmamış olmasına dikkat çekti.

 

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) gazetecilere yönelik hak ihlallerini içeren Ekim ayı raporunu açıkladı. Raporda gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı katledenlerin yargı önüne çıkarılmasına vurgu yapılırken, gazete dağıtımcısı Kadri Bağdu cinayeti hatırlatıldı:

“Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa semti Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014’te bisikletle gazete dağıtımı yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu cinayetinde arpa boyu yol alınmamış olmasını bir kez daha kınıyoruz. DAİŞ’li Servet Koç’un itiraflarına rağmen Bağdu cinayetinin aydınlatılmamış olmasını siyasal perspektifin bir engeli olarak görüyoruz.”

ÖGİ’nin Ekim ayı raporunda hak ihlalleri ile ilgili şu bilgiler yer aldı:

* 172 gazeteci tutuklu

* 15 gazeteci gözaltına alındı

* 1 gazeteci tutuklandı

* 1 gazeteci hakkında dava açıldı

* 42 gazeteci yargılandı

* 5 gazeteci 12 yıl 6 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı

* 1 gazeteci öldürüldü

* 1 gazeteci sürgün edildi

* 2 gazeteci tahliye oldu

* 6 gazetecinin işine son verildi

Raporun sonunda gazetecilere yönelik baskı ve ihlallerin son bulunması, açılmış ve açılacak olan davaların düşürülmesi ve tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılması istendi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.