ManşetMedya-İnternet

Azadiya Welat’ın iki dağıtımcısı tutuklandı

0

Azadiya Welat’ın merkez bürosuna yapılan baskında gözaltına alınan 11 gazete çalışanından dokuzu serbest bırakılırken, Arap Turan ve Ferit Toprak ise tutuklandı.

Türkiye’de tek günlük Kürtçe yayın yapan Azadiya Welat’ın Diyarbakır merkez bürosuna ihbar gerekçe gösterilerek, 28 Ağustos’ta yapılanbaskında gözaltına alınan 11 gazete çalışanı, emniyetteki işlemlerin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

23

Savcılıktaki işlemlerin ardından gazetenin 11 dağıtımcısı “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Pusat Bulut, Yasemin Sayın, Serdal Polat, Zeynep İzgi, Hayat Yılmaz, Mehmet Emin Kaya, Mecrum Tekol, İbrahim Bayram ve Engin Özelçi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gazete çalışanı Arap Turan ve Ferit Toprak ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) geçtiği bilgiye göre, Sulh Ceza Hakimi’nin Turan ve Toprak için mahkeme, tutuklama kararında, “Şüpheli Arap Turan ve Ferit Toprak’ın PKK/KCK terör örgütü doğrultusunda yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi hakkında verilen geçici kapatma kararına karşı ısrarlı şekilde karşı çıkmaları ve her türlü şartlarda dağıtmaya devam edecekleri konusunda sözleri ve eylemleri dikkate alındığından terör örgütü üyesi olduklarına dair Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasa’nın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK’nin 100/1 maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerim mevcut olduğu…” ifadeleri yer aldı.

 

(DİHA, Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.