ManşetTürkiye

[Özel Haber] Gezi Parkı’na bağlandık, 11:15 “Parkın her yeri gaz şu anda!”

0

Gezi Parkı Direnişi 15. gününde. YG ekibinden Savaş Çömlek’in sms’i ile parkın içinde bir direnişçiye ulaştık.

İşte Koç Üniversitesi’nde okutmanlık yapan, Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi doktora öğrencisi kardeşimizin (İsmi malum nedenler ile bizde kalacak, kendisinin de ricası bu yönde) son dakika gelişmesi olarak paylaştıkları.

haberi paylaşmak için tklynz / click for to share

“Şu anda gezinin içine kadar her yere, her tarafa gaz bombalarını atıyorlar

08.00’den beri burdayım. Şu an Gezi Parkı içindeki herkes bu gaz bombalarından “illallah” demiş durumda.

Parkın içine bir müdahale yok, gaz bombası doğrudan parka atılmıyor ama parkın tüm çevresine her şey atıldı. İnsanlar Parkın dışında Gezi Parkı’nı korumak için bir insan çemberi oluşturuyordu en son.

Müzakere kanalı açılacak denmişken, yarın müzakereler başlayacak denmişken bu müdahale o kadar anlamsız ki hiç bir şekilde yorumlayamıyorum.

Şimdi atılan gaz bombalarının içeriğinde farklı bir şey olabilir. Gözyaşı döküyor hemen herkes. Bombanın içeriği ile ilgili olabilir bu.

Parkın içindekiler de ikiye bölünmüş gibi. Bir grup aşağıya (Gezi Parkı’nın dışına, Gezi merdivenlerinin aşağısına) inelim derken diğer grup, “Burda kalalım, çıkarsak bir daha geri dönemeyiz” diyor. Direniş devam ediyor hala.

Şu an için gözaltı yok. En azından ben şahit olmadım.

Ben, siz arayacaksınız diye Gezi Parkı’nda havuzun bulunduğu yere geldim. Ve tam telefon çaldığında gaz bombası yağmuru başladı. Şu an ne veriyor televizyonlar bilmiyorum ama yaşadığımız durum bu.

Yaralılar var, siz de duyuyorsunuzdur, “Doktor var mı?” seslerini.

(“Yaralananlar gaz bombası kapsülü çarptığı için mi yoksa polis doğrudan müdahale ettiği için mi yaralandı” diye sormamız üzerine)

Kapsüller geldi insanlara. Benim de tam yanımdan geçti bir gaz bombası kapsülü ve yanımdaki arkadaşın bacağında patladı. Onun durumu çok kötü değil ama az önce yanımdan geçti diğer arkadaşlar. Bir yaralıyı taşıyorlardı. Dediklerine göre gaz bombası kapsülü kafasına isabet etmiş.

Sabah 08:00’den beri burdayım. Polis burda çok güzel yapıyor ajitasyonu. Sürekli, “Size zarar vermeyeceğiz, Sakin olun” anonsları duyuluyor ama burasını şu an görmeniz lazım. Televizyon nasıl veriyor, nasıl yansıyor bilmiyoruz. Lütfen herkese bu durumu aktarın.

Polise taş atan da çıkıyor aramızdan ama o kadar minör gruplar ki bu taş atanlar. Mesela liseli bir çocuk fırlayıp tomaya taş atıyor. Direnişin tamamını temsil etmez kesinlikle. Biz pasif direnişe devam ediyoruz.

Tam “müzakere kanalı” açılacak denmişken. Yarın kendi seçtikleri “akil kişiler” ile görüşeceklerken nerden çıktı bu müdahale. Akıl sır ermez bu yaptıklarına.

Polis, “AKM’den çekilmeyeceğiz” açıklaması yaptı. Polis orada bulunduğu sürece sürekli taciz olacaktır direnişe. Bu apaçık bir tahriktir.

(“Bizi her yeni gelişmeden haberdar edin” diyoruz kardeşimize telefonu kapatırken ve, “Kendinize çok ama çok dikkat edin. Bunların ne yapacağı hiç belli olmaz” uyarımızı da aktarıyoruz)

#direnedirenekazanacagiz

Haber: Alper Tolga Akkuş / #anavarrza

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.