Kültür-SanatManşet

Öykü Akşamları’nın konuğu Fuat Sevimay

0
Soldan sağa. Fırat Pürselim, Özlem Kiper ve Fuat Sevimay

Özlem Kiper ve Mehmet Fırat Pürselim moderatörlüğünde Gergedan Kitabevi‘nde (Bağdat Caddesi No:268/A Kadıköy) 20 Ocak salı akşamı saat 19.30’da gerçekleştirilecek Öykü Akşamları etkinliğinin konuğu Fuat Sevimay.

Soldan sağa. Fırat Pürselim, Özlem Kiper ve Fuat Sevimay

Soldan sağa. Fırat Pürselim, Özlem Kiper ve Fuat Sevimay

Öykü Akşamları ile 12 Ay

Özlem Kiper ve Fuat Sevimay tarafından yaklaşık bir seneden bu yana gerçekleştirilen Öykü Akşamları, bu güne kadar Jale Sancak, Ercan Kesal, Türker Ayyıldız, Berna Durmaz, Serkan Türk, Mehmet Fırat Pürselim gibi onlarca yazarı ağırladı.

Klasik okur – yazar  etkinliklerinden farklı olarak Öykü Akşamlarının asıl konukları öykü kahramanları. Etkinlik, Özlem Kiper’in kitaptan okuduğu öykülerle açılıyor, ardından Fuat Sevimay’ın kitapla ilgili yorumlarıyla devam ediyor. Yazar kahramanlarının diliyle yapıtını anlatıyor. Okurun cansız sayfalar yığını bir kitap yerine, dinlediği öyküler ve üzerine konuşulan kahramanlar aracılığıyla nefes alıp veren bir kitapla tanışmasını amaçlayan bu etkinlikten katılımcılar genellikle beraberlerinde hikâyesine vâkıf oldukları öykü kahramanlarını kollarına takarak ayrılıyorlar.

Ev Sahibi Fuat Sevimay bir seferliğine konuk olacak

11

20 Ocak akşamı yapılacak olan etkinlikte ufak bir değişiklik olacak; daha önce ev sahibi olarak kitapları yorumlayan Fuat Sevimay kahramanlarıyla birlikte misafir koltuğuna geçerken, yerine geçici olarak Mehmet Fırat Pürselim bakacak. Özlem Kiper, dinleyenlerden büyük beğeni alan sesiyle öykülere can vermeye devam edecek.

Etkinlikte, Fuat Sevimay’ın 2014 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü kazanan Ara Nağme isimli öykü kitabının kahramanları; Deli Babam, Babako, Havariler, Marco, Emel, Kefal ve tiyatro oyunu da olan Ara Nağme’nin kahramanları; Kürdan, Amir, Nermin, Usta, İmam olacak.

Kim bilir, öykü akşamının sonunda belki de kahramanlardan biri de kolunuza girip evinize kadar size eşlik eder.

Bir sonraki haftanın konusu ve konuğu:

Not: 27 Ocak Salı günü saat 19.30’da Gergedan Kitabevi’nde gerçekleştirilecek olan Öykü Akşamları’nın konuğu ise Müge İplikçi ve Tezcanlı Hayalet Avcıları kitabı olacaktır.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.