ManşetMedya-İnternet

‘Ötekilerin Postası’ editörüne Gezi davası

0

Yurttaş haberciliği yapan ‘Ötekilerin Postası’ internet sitesi editörüne, Gezi eylemlerindeki paylaşımlarından dolayı savcılık tarafından dava açıldı.

395084_404000926339713_1573561790_n

Gezi Parkı protestoları sırasında yapıaln paylaşımlar nedeniyle @radikalaktivist adıyla paylaşımda bulunan editör hakkında savcılığın iradesiyle ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ ve ‘başbakana hakaret’ iddiası ile şikayetçi olundu.

Ötekilerin Postası editörü dün Savcı Orhan Uzun tarafından Küçükçekmece Adliyesi’ne çağrıldı ve ifadesi alındı. Editör, BirGün‘e yaptığı açıklamada savcının sosyal medya işleyişini bilmediğini aktararak şöyle dedi:

‘Paylaşımlarda hakaret yoktu’

“Dosya daha önce başka savcıların elindeymiş ama son dönemdeki atama dalgasıyla bu savcının eline gelmiş. Türkiye’deki yargı sisteminin durumu ortada. Biz paylaşımlarımızda Başbakan’a hakaretle suçlanıyoruz. Paylaşımlarında tek bir hakaret bulunmayan bir platform olsak da yargının şu anki hali nedeniyle bu soruşturmanın bir davayı dönüşeceğini düşünüyorum. Çünkü karşımızda sosyal medyayı yasaklayan, Gezi’ye dair her şeye dava açan bir irade var”.

Bolaç: Gezi’ye dair sosyal medya cadı avı başlayabilir

Radikal Aktivist’in avukatı Efkan Bolaç ise bu soruşturmanın buzdağının görünen kısmı olabileceğini vurguladı. Bolaç, “Bu soruşturma başka bir dosyadan ayrılarak Savcı Uzun’a gelmiş. Ana dosyanın içinde Gezi’ye dair kitlesel bir sosyal medya cadı avı olması ihtimali var” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.