İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Osman Kavala’ya ‘Kültürlerarası Diyalog’ ödülü

0

Almanya Dış İlişkiler Enstitüsü (ifa), Türkiye’de cezaevinde tutulan Osman Kavala’ya “Kültürlerarası Diyalog” ödülü verileceğini duyurdu.

Enstitüden yapılan açıklamada, töreninin 10 Kasım’da Berlin’de düzenleneceği, ödül konuşmasının da Federal Meclis’in eski başkanı Wolfgang Schäuble tarafından yapılacağı belirtildi.

‘Cesaret ve direnişiyle mutlak örnek’

Aynı zamanda jüri başkanı olan ifa Başkanı Ulrich Raulff, “Bu şartlar altında Osman Kavala’nın sergilediği cesaret ve direniş, bizler için mutlak bir örnek teşkil ediyor” dedi.

DW‘nin yer verdiği yazılı açıklamada, Kavala’nın kültürel çeşitliliği ön plana çıkartan yerel inisiyatifleri desteklemek ve uluslararası işbirliğini güçlendirmek amacıyla Anadolu Kültür’ü kuran bir iş insanı ve insan hakları aktivisti olduğu vurgulandı. 2017’den bu yana hapiste tutulduğu, casusluk ve 2016’daki darbe girişiminde yer alma gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldığı hatırlatılan açıklamada, AİHM’in Aralık 2019’da serbest bırakılması yönündeki kararına da vurgu yapıldı.

Kavala’ya verilecek ödül 10 bin Euro tutarında.

İfa ödülü kimlere veriliyor?

En son piyanist Igor Levit’e verilen ifa Kültürlerarası Diyalog ödülü, sosyal toplumsal ve sanatsal angajmanlarıyla, kültürlerarası ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayan kurum ya da kişilere veriliyor.

Ödüle layık görülen kişi ya da kurumlar,10 bin Euroluk ödülü kültürel alanda, kamu yararına faaliyet gösteren ve barışı destekleyen proje ya da organizasyonlara aktarabiliyor.

Alman Dış İlişkiler Enstitüsü, sanat, sivil toplum ve bilim alanındaki özgürlükleri ve bunların desteklenmesini en temel görevleri ve hedefleri arasında konumlandırıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.