İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Osman Kavala: Üçüncü yılımda beni aklınızdan çıkarmadığınız için teşekkürler

0

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı ve hak savunucusu Osman Kavala tutukluluğunun üçüncü yılında Kavala için düzenlenen sosyal medya kampanyası için bulunduğu cezaevinden bir teşekkür notu paylaştı.

Kavala mesajında “Tutuklanmamın üçüncü yılında beni aklınızdan çıkarmadığınız, haksızlığa karşı sesinizi yükseltmeye devam ettiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Üçüncü yıla özel üçer kişilik eylemler

Osman Kavala Kampanya grubu tarafından başlatılan kampanyada koronavirüs gerekçesiyle toplu bir etkinlik yapmak yerine herkes üçer kişilik eylemlerle Kavala’ya adalet çağrısı yapmaya ve sosyal medyada paylaşmaya davet edilmişti.

Fotoğraf: Köken Ergün

‘Aradıkları suç bulunamadı, bulunamaz’

Kampanya grubu tarafından yapılan çağrıda “Haksız ve hukuksuz bir biçimde bir hücrede tutuluyor. 36 aydır, onu neden hapsettiklerini bulmaya çalışıyorlar. Farklı farklı kurgularla ondan bir suçlu yaratmayı, türlü suçlarla onu yan yana getirmeyi denediler. Bu koca yalanı, sıradan bir gerçekmiş gibi durmaksızın önümüze sürmekten vazgeçmediler. Ama aradıkları suç bulunamadı, bulunamaz. Biz onun, hayal gücünü zorlayan iddianamelerdeki hiçbir suçla ilişkilendirilemeyeceğini gayet iyi biliyoruz” ifadeleri kullanılmıştı. 

Fotoğraf: Ingo Arend

Kampanyaya dünyanın dört bir yanından birçok destek geldi. Osman Kavala’nın üç yıldır tutuklu bulunduğunu hatırlatan görseller ile birlikte fotoğraf çeken sevenleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Paylaşımlarda Kavala’nın bir an önce serbest bırakılması ve bu haksızlığın son bulması çağrısı vardı.

Fotoğraf: Asena Günal

Kavala: Çok teşekkür ederim

Sosyal medya kampanyasına katılanlara cezaevinden bir teşekkür mesajı ileten Kavala “Tutuklanmamın üçüncü yılında beni aklınızdan çıkarmadığınız, haksızlığa karşı sesinizi yükseltmeye devam ettiğiniz için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kavala sözlerine “Bu absürt durumun bu kadar uzun süreceğini tahmin etmezdim. Uzaması, hukuk normlarının akıl almaz biçimde çiğnenmesiyle mümkün oluyor. Bu süre içinde dostlarımı, sizleri meşgul etmiş olmaktan rahatsızlık duyuyorum” ifadeleriyle devam etti.

Son olarak ise “Her ne kadar buradan ne zaman çıkacağımı kestiremiyorsam da, yeni davanın da beraatle sonuçlanacağına eminim. Böylelikle yaşanan hukuksuzluğun, çok vahim bir örnek olarak belleklerde iz bırakacağını ve bundan bir ders çıkarılacağını ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.