İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Osman Kavala için Silivri Cezaevi’nde bir araya geldiler

0

Sanatçı, yazar ve kültür sanat çalışanlarından oluşan bir grup, hakkında bir hüküm olmamasına rağmen bugün itibariyle 1343 gündür tutuklu yargılanan iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala için Silivri Cezaevi önünde eylem düzenledi.

Pazar günü gerçekleştirilen eylemde “Aradığınız suç bulunamadı. Serbest bırak” yazılı pankart açan grup, avukatlar aracılığıyla Kavala’ya kart, mektup ve yeni çıkan kitapları gönderdi.

Anadolu Kültür Genel Müdürü Asena Günal, ise yaptığı paylaşımda “1342 gündür haksız ve hukuksuz bir şekilde içeride tutulan Osman Kavala için, sanatçı, yazar, kültür sanat çalışanı arkadaşları olarak Silivri önüne gittik. Bu zulüm bitsin ve Osman Kavala serbest bırakılsın. Yeter artık!” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Osman Kavala “Hükümeti devirmeye teşebbüs” ve “anayasal düzeni devirmeye teşebbüs” suçlamalarıyla 1 Kasım 2017’de tutuklanmıştı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Osman Kavala’nın Gezi Parkı Davası’ndan tutukluluğuna yönelik başvurusunu, 22 Mayıs 2019’da reddetmişti. Bunun üzerine Kavala’nın avukatları AİHM’e başvurmuştu. AİHM, 10 Aralık 2019 tarihli kararında Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını istemişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.