ManşetTürkiye

Osman Evcan ile dayanışmak için 5 Aralık’ta Kandıra Cezaevi’ne

0

2003 yılından bu yana hayvan özgürlüğü mücadelesine de destek veren, son olarak Kandıra’da bulunan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Evcan, hapishanelerdeki tüm vegan-vejetaryen tutsaklar için vegan-vejetaryen yemek hakkını yeniden elde etmek amacıyla 10 Kasım tarihinden beri açlık grevinde.

75

5 Aralık 2015 tarihinde Osman Evcan’a vegan yemek için Kandıra Cezaevi Yerleşkesinde bulunan Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nin önünde destek eylemi düzenleniyor. 5 Aralık günü Kandıra’ya gidiş için İstanbul’dan otobüs kaldırılacağı belirtilirken ayrıntıların da en  yakın zamanda paylaşılacağı ifade edildi.

Detaylı bilgi ve son dakika gelişmelerini facebook etkinlik sayfasından takip etmek mümkün.

72

Kesintisiz 23 yıldır hapishanede bulunan Osman Evcan, 2011 yılında 43 gün süren açlık grevi eylemi sonucunda hapishanelerdeki tüm vegan-vejetaryen tutsaklar için vegan-vejetaryen yemek hakkı kazanmış ve bu hakkı çıkarılan yönetmelikle garanti altına aldırmıştı. Osman Evcan geçen süre içerisinde mücadelesini bir adım ileriye taşıyarak hazırlanan vegan-vejetaryen yemeklerin taze ve mevsimsel sebzelerle yapılmasına ek olarak dışarıdan vegan gıda da almanın önündeki engelleri kaldırmak için 26 Haziran’da son bulan ve zaferle sonuçlanan 33 günlük bir açlık grevi eyleminde daha bulunmuştu.

Evcan’ın şu anda sürdürmekte olan açlık grevi, 1 Kasım seçimleri sonrası vegan beslenme hakkı ve mücadelesi sonucu elde ettiği tüm kazanımların elinden alınmasının ardından 10 Kasım günü başladı.

Tarih: 5 Aralık 2015 Cumartesi
Saat: 13:00
Yer: Kocaeli/Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi önü

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.