İklim KriziManşetTürkiye

Orman yangınlarında son durum: Altı ilde 11 yangın devam ediyor

0

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli altı ilde, 11 farklı yangının devam ettiğini, 32 ilde 152 yangının da kontrol altına alındığını duyurdu.

Antalya ve Muğla gibi yangının çok şiddetli olduğu illerde yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

‘Balıkesir’de bir yangın devam ediyor’

Bakan Pakdemirli, Antalya’da Manavgat ve Gündoğdu’da yangınların, Milas ve Köyceğiz’deki yangınların ve Balıkesir’deki bir yangının devam ettiğini açıkladı:

Antalya’da Manavgat ve Gündoğdu yangınları devam ediyor. Manavgat’ın batı tarafında iyi bir haber aldık. Ekiplerimiz biraz risk aldılar. İyi bir noktaya doğru gidiyor. Marmaris’te bir bölümde parlama var, bu gece kontrol altına alınabilirse oradan da iyi haber alabiliriz. Milas’taki yangın devam ediyor. Balıkesir’deki 6 yangının 5’i kontrol altına alındı, bir yangın devam ediyor. Köyceğiz’de yangın devam ediyor. Kavaklıdere’de sabah saatlerinde söndürülen yangın öğleden sonraki saatlerde tekrar başladı. Denizli’deki dün çıkan yangınımızı kontrol altına aldığımızı söylemiştik. Isparta’da öğle saatlerde iyiye giden yangın şu aralar alevlenmiş durumda.”

Antalya

Tedbir amaçlı boşlatılan Gündoğmuş ilçesinde yangın söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Alevler, Ortakonuş,  Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine de sıçrarken, bazı yerlerde yangınlar kontrol altına alındı. Bazı mahallelerde ise yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Bir süre kontrollü geçiş sağlanan Gündoğmuş-Antalya karayolu tamamen ulaşıma açıldı.

Manavgat ilçesinde de yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Manavgat’ta çıkan orman yangınıyla ilgili yakalanan bir kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Beydiğin, Çardak mahalleleri ve Kızıldağ çevresini etkileyen orman yangınına müdahaleler de sürüyor.

Akseki’de süren orman yangınlarıyla ilgili bir açıklama yapan Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, “Sadece Gülen Dağ’da devam eden bir yangın var. Alevlerin yerleşim alanına sıçramaması için şerit açtık, havadan da müdahale sürüyor” dedi.

Muğla

Marmaris, Köyceğiz, Milas, Bodrum ve Kavaklıdere ilçelerinde çıkan ve günlerdir kontrol altına alınamayan yangınları söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Bodrum Yeniköy’de yangın devam ederken, Mazı’daki yangın Çökertme Mahallesi’ne de sıçradı. Halk, bölgeden tahliye edildi.

Köyceğiz ilçesindeki yangının yayılması üzerine de üç mahalle tahliye edildi.

Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahalleleri de tedbir amaçlı boşaltıldı.

Menteşe ilçesindeki yangın sebebiyle 15 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Ağla Mahallesi ve Muratlar Mahallesi’nde çıkan yangınları söndürme çalışmaları da devam ediyor.

Isparta

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde çıkan yangını da söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürürken, yangına havadan da müdahale edildi.

Denizli

Denizli’nin Tavas ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları da hala devam ediyor. Yangına 35 arazöz, 250 orman işçisi, 10 iş makinesi, beton mikseri ve çok sayıda su tankeri ile karadan müdahale edildi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, yangının kısmen de olsa kontrol altına alındığını açıkladı.

AFAD’dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) sosyal medya hesabı üzerinden Antalya ve diğer illerde yangından dolayı evsiz kalan kişiler için çadır ve konteyner gönderdiklerini açıkladı:

Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı için, kamu pansiyonlarında 5.064 kişilik kapasite ayrılmış olup 1.332 kişiye barınma hizmeti verilmektedir.

Ayrıca bölgeye 557 aile tipi çadır, 40 genel maksat çadırı, 204 konteyner ve 42 WC-duş konteyneri sevk edilmiştir.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.