DünyaManşet

Orman yakana idam cezası

0

Kaliforniya’da 2003’te orman yangınına sebep olan bir kişi idam cezasına çarptırıldı. Tartıştığı yakınının evini yakmak isteyen bir kişi, ormanlık alanın yanmasına ve 5 kişinin ölümüne neden olmuştu.

“Los Angeles Times“ gazetesinin haberine göre, San Bernardino Bölge Mahkemesi, eylül ayında jüri heyetinin aldığı karara uyarak sanığa idam cezası verilmesini onayladı. Jüri, bugün 31 yaşında olan mahkumun 2003 yılında Güney Kaliforniya’da ormanlık bölgeyi kundakladığına ve beş kişinin ölümüne sebep olduğuna kanaat getirmişti.

Jüri kararında, Ricki Lee Fowler isimli mahkumun rüzgarlı ve sıcak bir günde kuru çalılara, yaktığı meşaleyi atarak orman yangının çıkmasına kasıtlı olarak sebep verdiği sonucuna vardı. Los Angeles’ın doğusunda dokuz gün devam eden yangın nedeniyle yaklaşık bin ev yanmış, on binlerce insan yerlerinden olmuştu.

Ölümlerden de sorumlu tutuldu

Yangın sırasında kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşları 54 ile 93 arasında değişen 5 kişinin ölmesinde yangın olayının doğrudan bağlantısının olduğu kanısına da varıldı.

Fowler, bir tartışma sonrası, bir yakınının evini yakmak istediğini itiraf etmişti. Ancak daha sonra yangını çıkaranın kendisi değil bir arkadaşı olduğunu iddia etmişti.

Kaliforniya’da idam cezası nadir olarak uygulanıyor. Geçen kasım ayında yapılan bir referandumda az farkla da olsa çoğunluk idam cezasının kalmasından yana oy kullanmıştı. Eyalette 1978’den beri infaz edilen idam cezası sayısı 13.

(DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.