ManşetSpor

Orhan Pamuk’u bir de Mersin İdmanyurdulu Mert Nobre’den dinleyin

0

Eurosport Türkiye editörlerinden Serhat Ramay, Mersin İdmanyurdunun brezilya asıllı golcü futbolcusu Mert Nobre ile Orhan Pamuk sevgisi hakkında bir röportaj gerçekleştirdi. Adı bugünlerde eski takımı Fenerbahçe ile sık sık anılan Nobre, Orhan Pamuk’un adını Nobel alması ile daha brezilyada yaşadığı dönemde duyduğunu, “Kar” romanını okuyarak başlayan Orhan Pamuk sevgisinin türkiye günlerinde de artarak devam ettiğini belirtti.

“Kar”ı brezilyada alışveriş yaptığı sırada farkettiğini, kendisini ilk çeken şeyin türk bir yazarın portekizceye çevrilmiş olması olduğunu aktaran Nobre, röportajı gerçekleştiren Ramay’ın, “Kar”ın politik olması nedeniyle en zor beğenilen Pamuk romanı olmasını hatırlatmasına karşın “Kar”ı çok beğendiğini ifade ederek “Bir hikayenin içinde kaybolmak denen şeyi, Kar romanında yaşadım” şeklinde konuştu.

“Kar” dışında “Masumiyet Müzesi”ni de okuduğunu belirten Mersin İdmanyurdulu futbolcu tercihinin yine de “Kar”dan yana olduğunu, “Benim tercihim Kar’dan yana olur. Masumiyet Müzesi’nde eşyalar arasında kaybolmanız mümkün. Ama Kar çok başka, işte benim kitabım budur” sözleri ile ifade etti.

“Kar”ın geçtiği Kars şehrini de çok merak ettiğini aktaran Mert Nobre, “Kitabı okuduktan sonra Kars’ı çok merak ettim. Tabii bu hikayeden çok etkilendim. O şehri tanımak istedim. Kitabın anlatıldığı atmosferden çok derinden etkilendim. Durmadan yağan kar, en güçlü imgeydi. İleride bir fırsat olursa, o şehri tanımak isterim. Bu kitap beni çok derinden etkiledi” dedi.

Fenerbahçe’de oynadığı dönemde Fenerbahçe tarihine altın harflerle geçmiş 10 numara Alex De Souza ile olan ilişkisine de değinen Nobre. Alex’in de en az kendisi kadar edebiyatsever olduğunun altını çizerek her kamp döneminde en az beş kitabı kamp boyunca okumak üzere Alex ile birlikte yanlarına aldıklarını da sözlerine ekledi.

(Eurosport, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.