ManşetTürkiye

Orhan Pamuk, “Otoriter askerler gitti, otoriter islamcı hükümet geldi”

0

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk, AFP’ye verdiği mülakatta Türkiye’nin geldiği durumu “İnsanlar artık fısıldayarak konuşuyorlar” diyerek özetledi.

8

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini muhalif bir laik değilde, bir yazar olarak görmesini istediğini belirten Pamuk, “Ben sadece hükümetle kavga etmek için tedbir almamalıyım, aynı zamanda insanların taleplerini de dinlemeliyim. Bir açıdan, başı dertte olan ya da hükümetin iyi gitmediğini düşünenler, sorunlarını benim yansıtmamı istiyor” diye konuştu.

Türkiye’de kendi jenarasyonundaki çok sayıda yazarın hapis cezası aldığı, sürgün edildiği hatta öldürüldüğünü göz önüne aldığında kendisini şanslı sayması gerektiğini söyleyen Pamuk, Nobel Edebiyat Ödülü’nün de hayatını kolaylaştırmadığını ifade etti.

Bir yıl kaldığı ABD’den döndükten sonra ülkede bir ‘korku iklimi‘ hissettiğini ve insanların fısıldayarak konuştuğunu fark ettiğini sözlerine ekleyen Orhan Pamuk, “Otoriter askerler gönderildi, onların yerini otoriter ve İslamcı hükümet aldı” diye konuştu.

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.