Kültür-SanatManşetTürkiye

Orhan Kemal Emek Ödülü Sevin Okyay ve Ertunç Şenkay’ın oldu

0

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali‘nde Orhan Kemal Emek Ödülleri‘ne yazar-çevirmen Sevin Okyay ile görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay layık görüldü.

Sevin Okyay ve Ertunç Şenkay ödüllerini 13 Eylül’de festivalin açılış programında alacak.

‘Emek ödülü zaten güzel bir ödül’

BirGün’de yer alan habere göre, Sevin Okyay ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Emek ödülü zaten güzel bir ödül. Orhan Kemal emek ödülü olunca daha da güzelleşiyor. Ama 1990 yılında Ankara Film Festivali’nde gönüllü bir ODTÜ öğrencisi olarak tanıdığım ve festival arkadaşlığımız hep devam eden Uluslararası Altın Koza Film Festivali direktörü Prof. Dr. Kadir Beyoğlu’nun yokluğu sevincimin içinde bir kara nokta oldu. Adı hep festivalle birlikte anılacak.”

Festival 13-19 Eylül’de

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festival, 13-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması olmak üzere dört kategori bulunuyor. Altın Koza Ödülleri, 18 Eylül’de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri başkanlığını oyuncu Tilbe Saran yürütecekken, oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve yazar Şenay Aydemir de jüride yer alacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.