KadınKültür-SanatManşet

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde ödüle layık görülen isimler belli oldu

0

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Emek ve Başarı Ödülleri açıklandı. Sinema yazarlığı kategorisindeki Emek eleştirmeni ödülü Türkiye’nin ilk kadın sinema eleştirmeni Sevin Okyay’a verilecek.

Okyay, aynı zamanda Harry Potter kitaplarınının çoğunu Türkçeye çeviren bir isim.

Ödül alacak isimler

Festivalin Başarı Ödülü’nü East Anglia Üniversitesi’nde film, kadın ve medya konularında çalışmalar yapan yönetmen Prof. Eylem Atakav’a verilecek.

Yönetmen Başarı Ödülü ise Oscar Adaylığı bulunan Bal Ülkesi filminin yönetmenlerinden Tamara Kotecska’ya takdim edilecek.

Ödül töreni, 25-30 Haziran tarihlerinde İzmir Seferihisar’da düzenlenecek.

Festivalde 1-7 Mart tarihlerinde Türkiye’den filmler Birleşik Krallık ve Kosova’da çevrimiçi olarak gösterilecek. Gösterimlerde, soru-cevap atölye etkinlikleri de yapılacak.

Uluslararası Dünya Seçkisi ise festivalin internet sayfasında yurt dışı gösterimlerle aynı anda Türkiye’de de gösterime açılacak.

Festivalin ulusal yarışma finalistleri, ulusal seçkileri ve Balkan yarışma finalistleri, 25 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde Türkiye’den çevrimiçi olarak izlenebilecek.

Jüri belli oldu

Festivalin ulusal yapımlarını Dr. Öğretim Üyesi Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir değerlendirecek.

Balkan yarışması finalistlerini de, festivalin aynı zamanda kısa film koordinatörü olan Doç. Dr. Ragıp Taranç, festivalin uluslararası koordinatörleri Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Merve Uygun ve Dr. Ebru Beyazıt ile Balkan temsilcisi Nena Popovic değerlendirecek.

Film Festivalinde, 27 uluslararası filmin Türkiye’deki ilk gösterimi yapılacak.

Festival hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.