KentManşet

ORÇEV: İskele neden yapılmıyor?

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu’da yıkılan tarihi iskelenin yerine yapılmaya başlanan ancak daha sonradan durdurulan iskele inşaatına ilişkin bir açıklama yayınladı.

İskelenin neden durdurulduğu sorulan açıklamada “‘Ben yaptım’ anlayışıyla ortaya atılan projelerle Belediye bütçesine de zarar veriliyor” ifadeleri kullanıldı.

‘Sorularımız yanıtsız kaldı’

ORÇEV yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada “Ordu Altınordu ilçesinde ( Merkez) Mıdı restaurantın da bulunduğu tarihi iskele yıkıldı. Yerine yeni iskele yapılacaktı. Bu konuda Ordu Çevre Derneği olarak bilgi edinmek için dilekçe verdik ancak bir türlü yanıt alamadık. Bir süre sonra görüşmek istediler. Bu gibi konularda görüşmeyi sürdürmek istediklerini söylediler ancak yeni bir görüşme olmadı. Yapılan görüşmede de anlaşamadık çünkü Ordu Büyükşehir Belediyesi ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla iş yürütüyor” denildi.

‘Halkın parası çarçur ediliyor’

Ordu Büyükşehir Belediyesi‘nin iskele için “çürük raporu” tutmasından sonra iskelenin yıkıldığı belirtilen açıklamada “Ulaştırma Bakanlığı’nın oluru var mı yok mu bu konuda bir netlik yok. İskeleyi yapmaya başladılar. Birkaç iskele ayağı çakıldı ancak şu an iskele yapımı durdu. Neden durduğu konusunda bir açıklama yok. İskele yapılacak mı, yapılmayacak mı bilgi yok” eleştirisi yöneltildi.

Açıklamada “Sonuç olarak, iskele yapımı neden durdu? Bir planlama eksikliği mi var? Para mı yok? Boşa giden çalışma nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin uğrağı zararın sorumlularından hesap sorulacak mı? Yanıt bekleyen sorular çok. Halkın parası çarçur ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.